papagianni

Πλήθος κόσμου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του κινηματογράφου μετέβησαν στο νεκροταφείο Ζωγράφου προκειμένου να συνοδεύσουν τη Λίλη Παπαγιάννη στην τελευταία της κατοικία.

Η μεγάλη κυρία της θεατρικής σκηνής και του ελληνικού κινηματογράφου εξέπνευσε την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 80 ετών.

Η ίδια τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

king ben

Ο Μπεν Ε. Κινγκ, ο συνθέτης και τραγουδιστής της θρυλικής επιτυχίας Stand by me, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 76 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Μπέντζαμιν Ερλ Κινγκ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα το 1938 αλλά μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη.

Ήταν ο βασικός τραγουδιστής του ριθμ-εντ-μπλουζ συγκροτήματος The Drifters και στα τέλη της δεκαετίας του 1950 συνέθεσε και ερμήνευσε πολλά κλασικά τραγούδια, όπως τα Save the last dance for me και This magic moment.

Ο Κινγκ έγινε ωστόσο διάσημος το 1961, μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα, με το τραγούδι Stand by me που αργότερα ψηφίστηκε ως ένα από τα "Τραγούδια του αιώνα". Το ίδιο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε για τη μουσική επένδυση της ομώνυμης ταινίας ("Στάσου πλάι μου" στα ελληνικά) σχεδόν 25 χρόνια αργότερα, οπότε και έφτασε ξανά στην κορυφή των τσαρτ.

Ο Μπεν Ε. Κινγκ, που ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Νιου Τζέρσι, πέθανε την Πέμπτη από φυσικά αίτια, διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του Φιλ Μπράουν.

giase mou kypriako

Ενα υπέροχο κυπριακό τραγούδι της Μεγαλονήσου που αγγίζει όλες τις Ελληνικές καρδιές μας. 

Μια αιθέρια ερμηνεία από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, με μια φωνή και μια αισθαντικότητα που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή. 

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ και ταξιδέψτε μαζύ με τις νότες του

kyriakou

Νίκησε στον ελληνικό τελικό και με την μπαλάντα «One Last Breath» θα διαγωνιστεί στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη

Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον 60ό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη. Η όμορφη τραγουδίστρια και περσινή νικήτρια του «The Voice» εντυπωσίασε με την ερμηνεία της μπαλάντας «One Last Breath» και κατάφερε να διακριθεί στον ελληνικό τελικό και να πάρει το εισιτήριο για τη... Βιέννη.

 

Η νίκη της προέκυψε κατά 50% από την ψήφο της επταμελούς κριτικής επιτροπής και κατά 50% από τις ψήφους του κοινού μέσω televoting. Την νικήτρια ανακοίνωσε η Έλενα Παπαρίζου, ενώ η Έλενα-Μαρία Κυριάκου συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσοι την ψήφισαν και την επέλεξαν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, στη μουσική σκηνή «Έναστρον», με παρουσιάστριες τις Μαίρη Συνατσάκη και Ντορέττα Παπαδημητρίου, οι οποίες μαγνήτισαν τα βλέμματα όλων με τις σέξι δημιουργίες που επέλεξαν να φορέσουν. Τα φορέματα με τα οποία εμφανίστηκαν στην έναρξη της βραδιάς είχαν βαθύ ντεκολτέ που αναδείκνυε το μπούστο τους, ενώ οι επόμενες ενδυματολογικές επιλογές ήταν εξίσου κομψές και φαντασμαγορικές. Το ίδιο εντυπωσιακές ήταν όμως και κατά την εμφάνισή τους με τους Freaky Fortune, τους περσινούς διαγωνιζόμενους εκ μέρους της Ελλάδας στη Eurovision, με το τραγούδι «Rise up». Το χορευτικό των δύο παρουσιαστριών κέρδισε το δυνατό χειροκρότημα από την κατάμεστη αίθουσα.

Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν και οι υπόλοιποι τέσσερις φετινοί υποψήφιοι.

Το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς άνοιξαν οι C-Real με το τραγούδι τους «Crash And Burn». Ακολούθησε η Θωμάη Απέργη -με το τραγούδι «Jazz & Συρτάκι»- η οποία έλαμψε μέσα στη λευκή ολόσωμη φόρμα που φορούσε. Ο νεαρός Barrice ερμήνευσε το «Ela» υπό τους ήχους μπουζουκιού και με τη συνοδεία πέντε χορευτριών που χόρεψαν συρτάκι. Φαντασμαγορική ήταν και η εμφάνιση της Shaya που τραγούδησε το «Sunshine». Με τα μαλλιά της λυτά και φορώντας ένα καυτό φόρεμα - κορμάκι εμφανίστηκε στη σκηνή με δυο χορεύτριες και τύμπανα και ξεσήκωσε το κοινό.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και ο διαγωνιζόμενος της Κύπρου, ο Γιάννης Καραγιάννης ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη Μεγαλόνησο με την μπαλάντα «One thing I shoυld have done». Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιστροφή της Κύπρου στο διαγωνισμό, ενώ όταν ρωτήθηκε από τις παρουσιάστριες αν γράφει το όνομά του με ένα ή δύο «ν» εκείνος απάντησε «με δύο, όχι όπως ο δικός σας ο Βαρουφάκης».

Μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005.

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο ελληνικός τελικός - Εurosong 2015 επικεντρώθηκε και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges - Χτίζοντας γέφυρες».

 

Κριτική επιτροπή

Επταμελής και όχι πενταμελής, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η κριτική επιτροπή του ελληνικού τελικού της Eurovision. Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συνθέτης και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης, ενώ συνθέτες ήταν ακόμα τρία μέλη της, οι Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Νιάρχος και Τζικ Νακασιάν.

Τα υποψήφια τραγούδια έκρινε επίσης η Μαριάννα Ευστρατίου, η οποία το 1989 κέρδισε την Άννα Βίσση και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Eurovision και κατέκτησε την 9η θέση με το τραγούδι «Το Δικό Σου Αστέρι», ενώ συμμετείχε και στον διαγωνισμό του 1996 και κέρδισε την 14η θέση με το «Εμείς Φοράμε Τον Χειμώνα Ανοιξιάτικα».

Μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν και η επί σειρά ετών διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ , Λίτσα Πισκερά, καθώς και η Ρεγγίνα Κουρή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του MAD.

Στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον α’ ημιτελικό της Eurovision, στις 19 Μαΐου, με στόχο ένα «εισιτήριο» για τον τελικό, ο οποίος θα λάβει διεξαχθεί στις 23 του μήνα. Στον φετινό διαγωνισμό παίρνουν μέρος 39 χώρες, εκ των οποίων οι 15 θα διαγωνιστούν στον α’ ημιτελικό και οι 17 στον β’. Παράλληλα, οι λεγόμενες «Big 5» χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια, Αυστρία) περνούν απευθείας στον τελικό.

kypros den xexnw

Το έργο του Αντρέα Αντρέου και Γιώργου Κανλή με τίτλο “ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 1974”.

Ο μεγάλος και ανιδιοτελής φίλος της Κύπρου Κώστας Σμοκοβίτης έδωσε κυριολεκτικά “τον καλύτερο εαυτό του” ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια (που όπως ο ίδιος δήλωσε τον συγκλόνισαν).

Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε τόσο για την αγάπη του για το νησί, όσο και για τον άδολο πατριωτισμό του. Έπαιξαν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Χιονάς (που έπαιξε επίσης τζουρά και μπαγλαμά), ο Στέλιος Καρύδας που έπαιξε κιθάρες και μπαγλαμά και ο Ανδριανός Παπαμάρκου που έπαιξε μπάσο, ακορντεόν ντραμς και στο στούντιο του οποίου έγινε η ηχογράφηση.

Κυκλοφορεί από την GSF MUSIC / Η.Γ ΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ (ηλεκτρονική διεύθυνση: WWW.GSFRECORDS.COM, Τηλέφωνο: 210-7242251)

big brother

O «Μεγάλος Αδερφός» επιστρέφει δριμύτερος στην ελληνική τηλεόραση! Δώδεκα κορίτσια... έτοιμα για όλα θα κλειστούν το προσεχές διάστημα σε πολυτελή έπαυλη, που θα βρίσκεται σε ζωντανή σύνδεση με τις μικρές οθόνες εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Οπως αναφέρει η Esspreso, το εκρηκτικό μείγμα μάλιστα των συμμετεχουσών έγινε κατόπιν προσεκτικής επιλογής, προκειμένου τα πρόσωπα του νέου ριάλιτι (βρίσκεται στα σκαριά για λογαριασμό του καναλιού Ε) να έχουν πληθωρική προσωπικότητα, ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Ξεμαλλιάσματα, ίντριγκες, σέξι παρουσίες και καυτές εξομολογήσεις, όλα είναι πιθανό να συμβούν μεταξύ 12 εκρηκτικών προσωπικοτήτων που θα παλέψουν στήθος με στήθος για το χρηματικό έπαθλο. Λεπτό προς λεπτό δεκάδες κάμερες, τοποθετημένες ακόμη και στα άδυτα της κατοικίας, θα καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια την καθημερινότητα των παικτριών. Ενα σύγχρονο «Big Brother» δηλαδή -ίσως στην πιο hardcore εκδοχή του- καταφθάνει στις οθόνες μας και μάλιστα πολύ σύντομα, στα μέσα Μαΐου.

Οι πρωταγωνίστριες, αν και άγνωστες μεταξύ τους, θα βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη για τρεις ολόκληρους μήνες και θα συγκατοικήσουν χωρίς κανόνες, ταμπού, απαγορεύσεις και savoir vivre, με τις βαλίτσες τους γεμάτες καυτά εσώρουχα, μικροσκοπικά μαγιό και ελάχιστα ρούχα. Γυναίκες με πλούσια προσόντα, που θα προσπαθήσουν άλλοτε με το σκέρτσο και το χιούμορ και άλλοτε με την καυτή τους παρουσία να κερδίσουν τη συμπάθεια του τηλεοπτικού κοινού και τις απαιτούμενες ψήφους για την παραμονή τους στο παιχνίδι. Το έπαθλο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι χρηματικό, ωστόσο γίνονται επαφές προκειμένου να υπάρχουν εντυπωσιακά δώρα (από αυτοκίνητο μέχρι και σπίτι!), κορυφώνοντας έτσι τον ανταγωνισμό. Μένει να δούμε αν τα κορίτσια θα τολμήσουν να χαρίσουν άφθονο θέαμα στον ανδρικό πληθυσμό, κυκλοφορώντας μόνο με τα εσώρουχα ή κολυμπώντας με τα απολύτως απαραίτητα στην πισίνα. Και φυσικά αν το θέαμα -έπειτα από τρεις μήνες εγκλεισμού- θα γίνει ακόμη πιο τολμηρό.

Το φινλανδικό "concept"

Ακολουθώντας την τακτική του φινλανδικού κόνσεπτ, η παραγωγή του παιχνιδιού -που δεν έχει καταλήξει ακόμα στον τίτλο- επέλεξε όμορφες κοπέλες με πλούσια προσόντα, σέξι καμπύλες, έντονη προσωπικότητα και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τα μυστικά κάστινγκ έγιναν στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Μελετώντας με προσοχή τα βιογραφικά αλλά και τα ψυχογραφήματά τους και κατόπιν συνεντεύξεων, η ομάδα που θα συγκατοικήσει κάτω απ' το ίδιο κεραμίδι στελεχώθηκε από «κακά» -ως επί το πλείστον- κορίτσια, μοντέλα, αθλήτριες, σέξι χορεύτριες άλλα και τολμηρές καλλονές.

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός θα βρίσκεται -όπως όλα δείχνουν- σε ημερήσια διάταξη, όπως και οι τσακωμοί, καθώς το παιχνίδι θα τις βάζει σε διάφορες διαδικασίες δοκιμάζοντας τα όριά τους. Και φυσικά θα φτάνει η δύσκολη ώρα της αποχώρησης, οπότε οι κλίκες και οι συμμαχίες θα έχουν τον πρώτο ρόλο.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει ένα πολύ φρέσκο πρόσωπο, που προέρχεται από το δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Ε. Μια δημοσιογράφος που πέρασε από οντισιόν και κέρδισε αμέσως τους υπευθύνους με την ευφράδεια του λόγου της, την καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, το χαμόγελο και τα αντανακλαστικά της, στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στις ζωντανές συνδέσεις με το σπίτι. 

Και αυτό γιατί κάθε Κυριακή το πρόγραμμα θα βγαίνει ζωντανά και σε αυτή την εκπομπή θα κρίνεται η τύχη των κοριτσιών. Αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν. Ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί από ποιο στούντιο θα βγαίνει η εκπομπή, αν θα υπάρχει ζωντανό κοινό ή θα επιλεγεί χώρος έξω από το σπίτι του «Big Brother».

Συμπαρουσιαστής θα είναι ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, που καθημερινά εμφανίζεται στην πρωινή εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Με το καλημέρα». Ο δημοσιογράφος έχει εμπειρία σε παρουσιάσεις αθλητικών meetings και είναι διοργανωτής τουρνουά πυγμαχίας στην Ελλάδα με τον τίτλο «Βattle». Μάλλον οι γνώσεις του στο άθλημα θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, γιατί μπορεί το σπίτι του «Big Brother» να μη διαθέτει ρινγκ, έχει όμως παίκτριες αποφασισμένες ακόμα και για ξύλο.

Σε αναζήτηση κατοικίας

Οι παραγωγοί της εκπομπής είναι στην αναζήτηση εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τα νέα «αστέρια»! Εχουν κάνει ρεπεράζ σε απομονωμένες οικοδομικές εγκαταστάσεις, σε δεκάδες τεράστια lofts, εντυπωσιακά ρετιρέ και εξοχικές κατοικίες στα περίχωρα της Αθήνας ψάχνοντας έναν χώρο παρόμοιο σε χλιδή και τετραγωνικά με τα σπίτια του «America's Next Top Model» που φιλοξενούσαν τα μοντέλα της Τάιρα Μπανκς. Θέλουν να έχει αρκετές κρεβατοκάμαρες, μπάνια και WC, χλιδάτη διακόσμηση, άνετα σαλόνια, καναπέδες, κουζίνα με σούπερ εξοπλισμό, πισίνα (αν είναι εφικτό), κήπο και βέβαια ψηλές μάντρες και εξωτερικές πόρτες ασφαλείας.

Επίσης, θα πρέπει να βρίσκεται σεπεριοχή απομακρυσμένη από οικισμούς και κεντρικούς δρόμους, καθότι τα μικρόφωνα στους εξωτερικούς χώρους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και «πιάνουν» ακόμα και τον πιο μακρινό ήχο. Στο τραπέζι των συσκέψεων είχε πέσει η ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι παλιές εγκαταστάσεις των προηγούμενων «Big Brother», όμως εγκαταλείφθηκε γρήγορα. Ο Alpha χρησιμοποιεί τους χώρους ως γραφεία στο Pro Studio, ενώ άγνωστο είναι τι απέγινε το παραδοσιακό σπίτι του «Μεγάλου αδελφού» στην Παιανία, το οποίο ανήκε στον ΑΝΤ1.

Η Μελά και η εκρηκτική Μπεκάκου

Υπήρξαν παίκτριες που σε προηγούμενα πιο soft ριάλιτι άφησαν εποχή με τα ερωτικά τους καμώματα, τα σέξι λικνίσματα και τις hardcore σκηνές τους. Οπως η Μαίρη με τον Πρόδρομο στο κοτέτσι του «Big Brother 1». Ή o Aρης με τη Στέλλα Μπεζαντάκου, που κλειδώθηκαν στην τουαλέτα του «Bar» και τους πρόδωσε ο ήχος των φιλιών τους, γιατί κάμερα δεν υπήρχε! Ή η Φραντζέσκα Μελά που γδυνόταν μπροστά στις κάμερες του «Big Brother 2», η Σίσσυ Γιαννακοπούλου και ο Τζώρτζης σε βραδινές σεξουαλικές περιπτύξεις στο «The Wall» αλλά και η «γαζέλα» Τσίλα στη «Φάρμα», που έκανε μπάνιο στη φύση τόπλες.

Αισθησιακά

Λάδι στη φωτιά των ριάλιτι έριξε όμως και η Ελίνα Μπεκάκου στο «Big Brother 2», που αν και έφυγε γρήγορα από το παιχνίδι, πρόλαβε να έχει αισθησιακό «έργο» μπροστά στις κάμερες του σπιτιού.

Το πρώτο «Big Brother» έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 10 Σεπτεμβρίου 2001 και είχε διάρκεια 113 ημέρες. Η ημέρα του τελικού (31 Δεκεμβρίου) καθήλωσε στις οθόνες εκατομμύρια τηλεθεατές, που ανέδειξαν νικητή τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη ή αλλιώς Τσάκα, ο οποίος κέρδισε 150.000 ευρώ, αφήνοντας τον Πρόδρομο Καθηνιώτη στη δεύτερη θέση. Αυτή η πρώτη σεζόν θεωρήθηκε η πιο πετυχημένη από όλες τις παραλλαγές που ακολούθησαν, όπως το «The Battle» ή το «The Wall».

Κατόπιν τα δικαιώματα του «Big Brother» αγόρασε ο Alpha, που πρόβαλλε το ριάλιτι το 2010. Η δική του παραγωγή είχε 14 συγκάτοικους, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για το χρηματικό έπαθλο των 194.000 ευρώ, με παρουσιάστρια τη Ρούλα Κορομηλά.

demis roussos

Ο Ντέμης Ρούσος πέθανε σε ηλικία 69 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Θεραπευτηρίου Υγεία.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε στην εφημερίδα Figaro η κόρη του Εμιλι.

Ο έλληνας μουσικός πέθανε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο νοσοκομείο Υγεία, όπου νοσηλευόταν για μεγάλο διάστημα.

Τον θάνατο του διάσημου τραγουδιστή ανακοίνωσε και ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο διεθνούς φήμης έλληνας καλλιτέχνης μετρούσε εκατομμύρια πωλήσεις και πολυάριθμες επιτυχίες. Ο γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, Ντέμης Ρούσσος, σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα Aphrodite's child - στο οποίο συμμετείχε με τους Βαγγέλη Παπαθανασίου και Λουκά Σιδερά - με το οποίο έκαναν διεθνή καριέρα με εμβληματικά τραγούδια όπως το «Rain and tears» και «End of the world». 

Ο Ρούσος ακολούθησε έπειτα σόλο καριέρα ερμηνεύοντας μεγάλα σουξέ όπως το «Goodbye my love goodbye» και το «Forever and Ever».

Περισσότερα Άρθρα...