"Η ζωή μου έκλεισε βιολογικά. Θέλω να με κηδέψουν απλά"

Τέλος στη ζωή του έδωσε την Παρασκευή ένας άνδρας 58 ετών, ο οποίος έπεσε στο κενό από το κάστρο του Μολύβου στη Μυτιλήνη.

Ο 58χρονος καταγόταν από τη Σάμο και τον τελευταίο καιρό ζούσε στη Σκάλα Συκαμινιάς. Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα, στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

«Η ζωή μου έκλεισε βιολογικά και θέλω οι φίλοι μου να με κηδέψουν απλά και λιτά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος ήταν φύλακας στο κάστρο και την Παρασκευή έμαθε ότι το όνομά του ήταν στη λίστα των απολυμένων.

lesvosnews

Απαγχονισμένος βρέθηκε στο διαμέρισμά του, επί της οδού Μαγνήτων στο κέντρο Βόλου, από τον αδερφό του, ο 66χρονος, με τα αρχικά Γ.Ζ., το μεσημέρι της Δευτέρας (16-09-2013).

Ο 66χρονος ήταν συνταξιούχος, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και σύμφωνα με πληροφορίες του e-volos.gr, στο απονενοημένο διάβημα τον οδήγησαν οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Με τους Αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του, να αποκλείουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Κυριακής 48χρονος άνδρας, ο οποίος κολυμπούσε στο Καβούρι της Αττικής, στην περιοχή «λιμανάκι της αεροπορίας», όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.

Ο άτυχος άνδρας αναγνωρίστηκε το μεσημέρι από τους οικείους του.

Ανδρες του Λιμενικού, που διενεργούν τις έρευνες για το δυστύχημα, συνέλαβαν νωρίς το απόγευμα το χειριστή ταχύπλοου σκάφους, το οποίο βρέθηκε στην περιοχή.

Ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Ήδη έχει εκδοθεί εντολή για την προσωρινή κράτησή του μέχρι να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το ταχύπλοο σκάφος έχει μεταφερθεί στη μαρίνα της Βουλιαγμένης προκειμένου να εξεταστεί από τους ειδικούς της λιμενικής αρχής Βουλιαγμένης, η οποία χειρίζεται την υπόθεση...

in

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οδήγησε στην αύξηση των αυτοκτονιών. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκαλούν ανησυχία, καθώς σύμφωνα με αυτά το ποσοστό της αύξησης των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών είναι 26,5% το 2011 σε σχέση με το 2010 και 43% σε σχέση με το 2007, όπου ήταν η τελευταία χρονιά πριν το ξεκίνημα της κρίσης.

Συγκεκριμένα, το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες), το 2008 373 αυτοκτονίες (268 άντρες και 65 γυναίκες), το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες), το 2010 καταγράφηκαν 377 αυτοκτονίες (336 άντρες και 41 γυναίκες) και το 2011 καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες (393 άντρες και 84 γυναίκες).

Σύμφωνα με την ΜΚΟ «Κλίμακα», εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται.

Η περιφέρεια με τον υψηλότερο δείκτη αυτοκτονιών είναι η Κρήτη, όπου το 2011 καταγράφηκαν 37 αυτοκτονίες, το 2012 49 αυτοκτονίες και το 2013 (μέχρι τις 27 Αυγούστου) 34 αυτοκτονίες.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ «Κλίμακα» οι περισσότεροι (35%) που καλούν στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) είναι άνεργοι και ακολουθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι συνταξιούχοι.

Ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια, οι κλήσεις που δεχόταν η γραμμή παρέμβασης αφορούσαν κυρίως θέματα που άπτονται ψυχικής υγείας, πλέον κυριαρχούν τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Τα ποσοστά των ανδρών και των γυναικών που απευθύνονται στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους. Το 41% που τηλεφωνεί αφορά άτομα που καλούν γιατί ανησυχούν για κάποιον δικό τους άνθρωπο.

Σύμφωνα με μελέτη σε 26 χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ κατά την περίοδο 1970-2007, 1% αύξηση του δείκτη ανεργίας σχετίζεται με 0,79% αύξηση του δείκτη αυτοκτονιών στις ηλικίες κάτω των 65 ετών. Επιπρόσθετα, μία αύξηση μεγαλύτερη του 3% στο δείκτη ανεργίας επιφέρει αύξηση της τάξης του 4,45 % στις αυτοκτονίες μίας χώρας, με τον αντίκτυπο να είναι ισχυρότερος στις καθαρά παραγωγικές ηλικίες (30-44 ετών) του ανδρικού πληθυσμού.

 

10 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

Η Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (IASP) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνδιοργανώνουν την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας στις 10 Σεπτεμβρίου. Το θέμα φέτος είναι «Στίγμα: Ένα Μείζον Εμπόδιο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας».

Το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας που λειτουργεί από την «Κλίμακα» διοργανώνει, μεταξύ άλλων, εκδήλωση συμβολικού περιεχομένου αύριο, Τρίτη 17:00-21:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό για την πρόληψη της αυτοκτονίας, ενώ θα διεξαχθεί και συμβολική δράση στη μνήμη των ατόμων που αυτοκτόνησαν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις ενημέρωσης θα διεξαχθούν από τα παραρτήματα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων που λειτουργεί ο φορέας στα νησιά Νάξος, Ίος, Αμοργός, Σαντορίνη.

* Η «Κλίμακα» λειτουργεί από το 2007 τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018. Η γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

news 247
 

Άνεργος ετών 37, ένοιωθε άχρηστος και βούτηξε στο κενό

Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύεται ένας 37χρονος Ρουμάνος, ο οποίος βρέθηκε στο κενό, από την ταράτσα του σπιτιού του και από ύψος περίπου 7 μέτρων, στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, πηδώντας στο κενό, γιατί φέρεται να ένιωθε ... άχρηστος, καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν άνεργος.

Ο 37χρονος, πατέρας δύο παιδιών, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

cretalive

Αλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Flashnews

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται 62χρονος επιχειρηματίας, ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ, μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του.

Άγνωστος άνδρας εισέβαλλε τα ξημερώματα στο σπίτι του επιχειρηματία, στη Βουλιαγμένη και τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε το τζάμι της εισόδου και μπήκε στο σπίτι, όπου κοιμόταν ο 62χρονος με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.

Όταν ο επιχειρηματίας κατέβηκε από τον πάνω όροφο να δει τι συμβαίνει, ο ένοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 62χρονο στο κεφάλι και το πόδι.

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή του σοβαρή.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και οι αρχές αποδίδουν το κίνητρο της επίθεσης σε προσωπικές διαφορές και για το λόγο αυτό οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του επιχειρηματία.

ΑΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα...