EΛΛΗΝ-ΑΡΓΥΡ: Με την UNESCO η «Η Μεσογειακή Γαστρονομία στην παιδική ηλικία»

Διατροφή
Tools
unesco imerid diatrof
 
Πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης"  του Δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης η ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Η Μεσογειακή Γαστρονομία στην παιδική ηλικία» από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Φώτη Ιασωνίδη ο οποίος αναφέρθηκε στον στόχο της ημερίδας για ενημέρωση των  δημοτών μας και ιδιαίτερα των μαθητών για την σωστή διατροφή από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Στην ημερίδα   έλαβαν μέρος  ως εισηγητές εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των Επιστημών, της Γαστρονομίας καθώς και του Πολιτισμού. Συγκεκριμένα, απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων τηςUNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Η Ημερίδα ξεκίνησε  με την ομιλία της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, Πτυχιούχου του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και Συγγραφέως του βιβλίου «STOPστην παιδική παχυσαρκία» κ. Χριστίνα Φορντόρ με θέμα «Πώς να προσαρμόσω τη Μεσογειακή Διατροφή στο διαιτολόγιο του παιδιού μου».

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Διευθυντών Γαστρονομίας, Υπευθύνων Δράσεων Επισιτισμού των μόνιμων Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου για την UNESCOΠειραιώς και Νήσων καθώς και Αρχιμαγείρων κ. Ηλία Ιωσηφέλη με θέμα «Πρότυπο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, τα Ναι & Όχι της παιδικής ηλικίας» καθώς και του κ. Κωνσταντίνου Μουζάκη με θέμα «Σύγχρονος καταναλωτής, Πολιτισμός Υγεία, Παιδεία στην διατροφή στην παιδική ηλικία».

Τέλος ο Δρ Αθανάσιος Νακάσης, Msc ΕΜΠ, Προεδρος  του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών – ICOMOS, Α' Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), Πρόεδρος της Επιτροπής Ιστορικής Έρευνας Παγκρατίου Αθλήματος της ΕΟΠΑ και Γραμματέας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΠΟΠΑ) τοποθετήθηκε στην ημερίδα με θέμα «Διατροφικές συνήθειες αθλητών κατά την αρχαιότητα».

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιστρέψουμε στην μεσογειακή διατροφή με την οποία μας μεγάλωσαν οι γονείς μας. Συνεχάρη τους ομιλητές για την προσπάθεια ενημέρωσης των παιδιών και των γονέων για τον σωστό τρόπο διατροφής και συγκεκριμένα για  την αξία και τα οφέλη της εφαρμογής της από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου. και εξέφρασε την ελπίδα να μας δοθεί η δυνατότητα συνεργασίας και ενημέρωσης όλων των μαθητών μέσα από τα σχολεία του Δήμου.

Ακολούθησε τιμητική διάκριση του Ομίλου για την UNESCO στον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο για την προσφορά του και το έργο του η οποία απενεμήθη από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιάννη Μαρωνίτη

Τιμήθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας οι ομιλητές και οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Φ. Ιασωνίδη και τις υπηρεσίες του Δήμου για την οργάνωση της ημερίδας.