Xορεύουν.... οι γερανοί στο εργοτάξιο του Δέλτα Φαλήρου - Ενα πρωτότυπο θέαμα (vid)

Πολιτισμός
Tools

faliro geranoi

Ένα πρωτότυπο δρώμενο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στο Δέλτα Φαλήρου: οι γερανοί άφησαν για λίγο το έργο κι άρχισαν να χορεύουν!

Ο λόγος για το πρωτότυπο δρώμενο -την πρώτη μεγάλη χορογραφία- που εξελίχθηκε στο υπό κατασκευή πολυαναμενόμενο έργο, η οποία βασίστηκε σε μια ιδέα του διάσημου αρχιτέκτονά του Ρέντσο Πιάνο και παρουσιάστηκε με την επεξεργασία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Φωτισμένοι ατμοσφαιρικά, έτσι ώστε να «δένουν» εντυπωσιακά με το τοπίο καθώς το σούρουπο έδινε τη θέση του στη νύχτα, οι γερανοί κινήθηκαν σε μια εντυπωσιακή χορογραφία του διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλα με μουσική συνοδεία τους «Πλανήτες» του Γκούσταφ Χολστ, που ερμηνεύθηκαν από την Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τον Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του Ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλου, ο αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο χαρακτήρισε την εκδήλωση «μια έκφραση ομορφιάς και μια γιορτή της ενέργειας».

Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου, η εξέλιξή του προχωρά με ταχείς ρυθμούς και η παράδοσή του αναμένεται την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2016.