rynair

Συνολικά θα δημιουργηθούν 2.800 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 1.200 στην Αθήνα και οι 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ryanair η προκήρυξη των 2.800 νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την εταιρεία οι δύο νέες αεροπορικές βάσεις της Ryanair στις δύο πόλεις, θα δημιουργήσει συνολικά 2.800 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 1.200 στην Αθήνα και οι 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ένθετο «Εργασία» της εφημερίδας "Έθνος" ότι οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα αφορούν τις εξής ειδικότητες:

Πιλότοι

Αεροσυνοδοί

Ιπτάμενοι φροντιστές

Μηχανικοί

Προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα)

Προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα).

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα, να διαθέτουν διαβατήριο της ΕΕ και φυσικά να έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση.

 

metro tabella 4 stathmoi

Στην πρόσληψη περίπου 200 ατόμων, που θα καλύψουν λειτουργικά κενά στο προσωπικό του μετρό, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.). Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό που δημιουργεί η απόδοση στην κυκλοφορία νέων σταθμών αλλά και η παραλαβή των νέων συρμών που επίκειται.

Οι διαδικασίες των προσλήψεων, που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, θα τρέξουν άμεσα καθώς ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, με έγγραφό του που εστάλη στη διοίκηση της εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, την καλεί να προχωρήσει ταχύτατα στην προκήρυξη διαγωνισμού.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί θα καλύψει θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων, αλλά και τεχνικό προσωπικό, ενώ δεν θα γίνουν προσλήψεις σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Ο τελικός αριθμός των προσλήψεων που θα γίνουν θα καθοριστεί σε συνάρτηση τόσο με τις ανάγκες, όσο και με τις οικονομικές δυνατότητες της εταιρείας, αφού η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν λαμβάνει πλέον επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς παρουσιάζει λειτουργική κερδοφορία.

Στο 11μηνο του 2013 η εταιρεία είχε λειτουργικά κέρδη 5 εκατομμυρίων ευρώ έναντι ζημιάς 18 εκατομμυρίων ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2013. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια η ΣΤΑ.ΣΥ. εκτιμά ότι θα έχει λειτουργικά κέρδη 6 εκατ. ευρώ, 8 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

stahmos paidia

Από ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό στο Μόναχο ζητου΄νται κοινωνικοί λειτουργοί, βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί για άμεση πρόσληψη.

Παρέχεται βοήθεια στην εύρεση κατοικίας

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

αναγνωρισμένο πτυχίο και γνώση της γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Β2

Πληροφορίες

6937316898

αποστολή βιογραφικού στο e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 2/1/2014

proson

Αναρτήθηκε σήμερα με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».

Για τα ονόματα των επιλεγέντων και για οδηγίες σχετικές με τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς, οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Όσοι έχουν επιλεγεί θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Δείτε τον πίνακα εδώ

B319AC90DD2350C065D50B562284C453

Οι υπεύθυνοι πρόσληψης προσωπικού της Disneyland-Paris έρχονται στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου με σκοπό να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με Έλληνες υποψηφίους και όσοι τους ικανοποιήσουν να προσληφθούν στις θέσεις που υπάρχει ανάγκη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και οι υποψήφιοι που θα προεπιλεγούν θα περάσουν από συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει το αν θα προσληφθούν τελικά από την εταιρεία. Η Disneyland θέλει να στελεχώσει τους εξής τρεις τομείς: α) Στον τομέα τροφίμων και ποτών (σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην τροφοδοσία, υπεύθυνοι μπαρ), β) στην καθαριότητα, γ) στα εκδοτήρια εισιτηρίων, δ) στα παιχνίδια και ε) στα ξενοδοχεία.

Προσόντα
Για να υποβάλει κάποιος Ελληνας υποψηφιότητα για τις θέσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών και να γνωρίζει απαραιτήτως σε καλό επίπεδο γαλλικά και αγγλικά. Από τους υποψήφιους δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, αλλά είναι επιθυμητή ειδικά σε θέσεις όπως εκείνες των σερβιτόρων, του προσωπικού κουζίνας κ.ά. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει, σε πρώτη φάση, η Disneyland, το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας B1 ή και υψηλότερο είναι ικανοποιητικό, ωστόσο οι συνεντεύξεις που θα γίνουν στα γαλλικά και τα αγγλικά θα κρίνουν εάν ο εκάστοτε υποψήφιος είναι κατάλληλος για τη θέση. Επισημαίνεται ότι ειδικά για τις θέσεις στο τμήμα υποδοχής είναι αναγκαία η γνώση μίας ακόμα ξένης γλώσσας εκτός από τα γαλλικά και τα αγγλικά (π.χ. γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά κ.ά.).

Σύμβαση και παροχές
Εποχικές συμβάσεις, διάρκειας τεσσάρων έως οκτώ μηνών, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, θα υπογράψουν οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων. Εξάλλου, θα προσληφθούν ασκούμενοι για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, αλλά και έκτακτο προσωπικό με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια για τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων του 2014, τις Απόκριες αλλά και το καλοκαίρι. Σε όλους τους προσληφθέντες θα προσφερθεί διαμονή με συγκατοίκηση σε εστίες εντός του πάρκου, ενώ η Disneyland θα καλύψει και μέρος (152 ευρώ) των εξόδων μετακίνησής τους προς και από το Παρίσι.

Οι αιτήσεις
Όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και το βιογραφικό τους σημείωμα στον ιστότοπο της Disneyland, στην ακόλουθη διεύθυνση: http://disneylandparis-casting.com/fr/postulez?jobid=2618. Οι υποψήφιοι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα ειδοποιηθούν από την εταιρεία για να παραστούν στην ειδική εκδήλωση, προκειμένου να περάσουν από το στάδιο της συνέντευξης. Εκεί θα κριθούν το επίπεδο των γνώσεών τους στις δύο ξένες γλώσσες, η προσωπικότητά τους, η κοινωνικότητα, οι επικοινωνιακές ικανότητές τους κ.ά.

Εργασία και εκπαίδευση
Η Disneyland δίνει ακόμη μια δυνατότητα σε όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της. Συγκεκριμένα, για τους υποψήφιους που επιθυμούν να συνδυάσουν εργασία και εκπαίδευση, η εταιρεία προσφέρει ειδικά συμβόλαια (Contrats de Professionnalisation), διάρκειας 6 ή 12 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται επαγγελματική πιστοποίηση σε μία από τις τέσσερις ειδικότητες που θα επιλέξουν (πωλήσεις, εστιατόρια, εισιτήρια, ξενοδοχεία). Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν αυτόν τον τρόπο δουλειάς θα διαθέτουν το 75% του ωραρίου τους στο πόστο εργασίας τους και το υπόλοιπο 25% σε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες (στα γαλλικά και τα αγγλικά) παρακολουθώντας μαθήματα γλώσσας και στη συνέχεια να λάβουν αναγνωρισμένο δίπλωμα.

Σε χιλιάδες ανέργους με ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως απευθύνεται το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ύψους 200 ευρώ το μήνα, στα κριτήρια του οποίου δεν περιλαμβάνεται το τεκμαρτό εισόδημα, που καθιερώνει η κυβέρνηση από 1ης-1-2014.

Σύμφωνα με αναλυτική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας πέραν των 12 μηνών και είναι ηλικίας από 20-66 ετών.

Το όριο του οικογενειακού εισοδήματος προσαυξάνεται κατά 586,08€ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας, ενώ ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό, ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή –με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης- του προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος οικονομικού έτους του ανέργου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του.

Το επίδομα μακροχρονίως ανέργου, το επίδομα ανεργίας, ασθένειας και μητρότητας δεν λαμβάνονται υπόψη για τον κατά περίπτωση προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος. Ως μακροχρόνια άνεργοι – δικαιούχοι θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Ο άνεργος υποχρεούται να προσέλθει ο ίδιος στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ή της τελευταίες επιδότησής του, προκειμένου να υποβάλει αίτηση και να αξιώσει απαίτηση για τη χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργου, μέσα σε διάστημα 2 μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας.

Διακοπή επιδότησης

Η καταβολή του επιδόματος μακροχρονίως ανέργου διακόπτεται στην περίπτωση κατά την οποία ο άνεργος:

• Αναλαμβάνει μισθωτή ή μη δραστηριότητα.
• Δεν αποδειχθεί προτεινόμενη από τον ΟΑΕΔ θέση εργασίας συναφή με τα τυπικά προσόντα και τις δεξιότητές του.
• Απολέσει την ιδιότητα του ανέργου για οποιονδήποτε λόγο.
• Δεν εμφανισθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΕΑΔ κατά τον τρίτο μήνα ελέγχου επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα.

Δικαιολογητικά

Ο δικαιούχος για να λάβει το επίδομα μακροχρονίως ανέργου υποβάλει τα κάτωθι δικαιολογητικά:

• Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ, ή απλή φωτοτυπία του ως άνω εκκαθαριστικού σημειώματος.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους έχοντες ανήλικα τέκνα.
• Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο κ.λπ.).

Το δελτίο ανεργίας μετά τη λήξη της επιδότησής του ως μακροχρονίως ανέργου, θα ισχύει για ένα τρίμηνο, ως δελτίο ανεργίας μη επιδοτούμενου ανέργου, εφ’ όσον ο κάτοχός του εξακολουθεί να είναι άνεργος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, καταρτίζεται η επόμενη δημόσια πρόσκληση ανέργων για 4.413 θέσεις σε επιβλέποντες Φορείς του Δημοσίου.

Η δημόσια πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Οι θέσεις αφορούν σε νέους άνεργους, που έχουν πτυχίο Πληροφορικής όλων των βαθμίδων - ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Οι προσλήψεις θα γίνουν σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της Χώρας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας».

Πρόκειται για 5μηνες συμβάσεις, με καθαρές αποδοχές 427 €.

Οι προσλήψεις θα γίνουν ως ακολούθως:

- 2.199 άτομα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

- 2.158 άτομα θα προσληφθούν στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

- 56 προσλήψεις θα γίνουν στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. 

Περισσότερα Άρθρα...