samaras bakali aggalia

Θυμάσθε για πόσες μέρες μας είχαν πρήξει με την διαφημιστική την οποία εκβίαζε ο Τομπούλογλου, πρώην διορισμένος Πρόεδρος του νοσοκσομείου Αγλ. Κυριακού και στην οποία ενεπλάκη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank, o κ. Γκιάτης;

Είχε ο κ. Γκιάτης κάποια σχέση με την εν λόγω διαφημιστική;
Είχε η εν λόγω διαφημιστική κάποια σχέση με την Alpha Bank;

Πάμε παρακάτω. Ποιος δηλώνει- σε συνέντευξή του- ότι ίδρυσε την συγκεκριμένη διαφημιστική;

Απάντηση: H πολιτευτής.... της ΝΔ Δέσποινα Μπακάλη, που βλέπετε στη φωτογραφία στην αγκαλιά του Αντώνη Σαμαρά.

Το δηλώνει η ίδια σε συνένετυξή της στο press.gr. H ίδια ήταν υποψήφια βουλευτής Β΄ Αθηνών με την ΝΔ.

Αλήθεια, ποιες άλλες δουλειές του ευρύτερου δημοσίου τομέα, έχει πάρει η συγκεκριμένη διαφημιστική;

Πάντως ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι δουλειά είχε ο Γκιάτης στην συγκεκριμένη υπόθεση κι αν βοηθούσε την κ. Μπακάλη και σε άλλες δουλειές της διαφημιστικής της εταιρείας.

Ποιος όμως είναι ο Άγης Τάτσης; Ο σύζυγος της κυρίας; Το απολαυστικό θρίλερ συνεχίζεται.

Οπως δηλώνει η ίδια η κα Μπακάλη: "Το 2001 πήρα τη μεγάλη απόφαση και παντρεύτηκα τον Αγη Τάτση".

Ο σύζυγός της είναι βαμμένος πασόκος (μιλάμε για το απόλυτο ζεύγος, το όνειρο του κάθε νεοέλληνα, ο ένας χωμένος βαθιά στο ΠΑΣΟΚ και η άλλη χωμένη βαθιά στη ΝΔ) και είναι ο άνθρωπος που έκανε μήνυση στον..... Πάγκαλο μετά τις δηλώσεις του για τις φερόμενες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε βάρος της Αμερικανικής Πρεσβείας!

Οπως φαίνεται και από το προφίλ που διατηρεί στο facebook, ο κ. Τάτσης έχει σπουδάσει στη Νομική και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι παντρεμένος και με καταγωγή από τα Γιάννενα, (όπου και η έδρα της εταιρείας που πήρε τη δουλειά) ενώ φαίνεται να είναι και ένθερμος υποστηρικτής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, αλλά και του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ μάλιστα όπως αναφέρει και στο προσωπικό του site είχε αρκετές θέσεις στα συνδικαλιστικά όργανα της ΠΑΣΠ, αλλά και στο ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Συγκεκριμένα ο κ. Τάτσης έχει διατελέσει:

Νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου (άμισθος)
Γραμματέας ΠΑΣΠ Οικονομικού Νομικής
Γραμματέας Τ.Ο Ν. ΠΑΣΟΚ Χολαργού – Παπάγου
Μέλος Γραφείου Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθήνας.
Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Μέλος Εκτελεστικού Γραφείου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Νεολαίας ΠΑΣΟΚ)!

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς στην κόλαση των μνημονίων.

kourdistoportokali, communenews

 

 

liapis

 Μόνο μια χώρα με όλα της τα προβλήματα λυμένα θα μπορούσε να ξοδεύει τόσο χρόνο και τόση φαιά ουσία για να μάθει αν πριν από 20 χρόνια ο απίθανος Λιάπης έχτισε το εξοχικό του και με χρήματα από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Την ώρα που κάποιος Κάντας φαίνεται να έχει ομολογήσει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλισμών, καίγοντας πολιτικούς, στρατιωτικούς και επιχειρηματίες, τα ΜΜΕ και τα κόμματα επιλέγουν να πυροβολούν τον γραφικό και πολιτικά νεκρό Λιάπη, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που γέμιζαν κι αυτούς που έπαιρναν τις βαλίτσες.

Τι θα συζητούσαμε αν τα ΜΜΕ δεν σας πουλούσαν Λιάπη και αντιγερμανισμό; Θα συζητούσαμε ότι ο Κάντας ξεφτιλίζει ανεπανόρθωτα όσους για δεκαετίες μας ύψωναν το δάχτυλο κι εμφανίστηκαν «αθώοι» και «προφήτες» όταν έσκασε η βόμβα της χρεοκοπίας.

Συνειδητά ή ασυνείδητα, όσοι ασχολούνται τόσο με τον Λιάπη, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους Λιακουνάκους, στους διεφθαρμένους καραβανάδες και τους πολιτικούς που συντόνιζαν το πάρτι της μίζας.

Τα ΜΜΕ και τα κόμματα έχουν τους λόγους τους να το κάνουν, εσείς;...

parapolitik

liapis suv

Κορυφαίος! Έβαλε μόνος του, το κεφάλι του στον ντορβά.

Οι πλαστές πινακίδες του Μιχάλη Λιάπη γίναν αφορμή, να τον ψάχνουν από παντού. 

Η ιστορία με το σαλέ στην Ευρυτανία, που αποκαλύπτουν δυο Κυριακάτικες εφημερίδες, ήταν γνωστή από παλιά ως ψίθυρος, αλλά τώρα, άρχισαν πάλι να την ξαναψάχνουν, είπε ο Δ. Κοτταρίδης στον ΑΝΤ1.

Ο Λιάπης είχε μάθει να ζει με πολυτελή δωράκια και χορηγίες.

Για το σαλέ πήρε 10 εκατ. (!) από κοινοτικά κονδύλια, για να το λειτουργήσει ως ξενώνα, αλλά αυτός τον χρησιμοποίησε ως έπαυλή του.

Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλούνται δύο εφημερίδες, η οικογένεια του κ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για ξενώνες κατά την περίοδο 1992 – 1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας.

Το πόσο της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατομμύρια δραχμές, και στην οικεία του κ. Λιάπη δεν μετατράπηκε σε αγροτοτουριστική μονάδα, ούτε ποτέ φιλοξενήθηκαν τουρίστες.

Την εποχή εκείνη, η εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ ήταν θυγατρική της αγροτικής τράπεζας, και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται την επίμαχη περίοδο ο κ. Λιάπης κατείχε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη τη θέση του υφυπουργού Εμπορίου.

Το παλικάρι δεν πήγε στο Αυτόφωρο για τις πινακίδες, αλλά πολύ σύντομα θα ξαναεπισκεφτεί τα γραφεία των ανακριτών και των εισαγγελέων...

 

 
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ντύθηκε παππάς και ανέβηκε σε άρμα για να πάρει μέρος σε παρέλαση. 

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ντύθηκε παππάς και πήρε μέρος στην παρέλαση του Άργους Ορεστικού. Ανέβηκε στο «αντιμνημονιακό» άρμα το οποίο έγραφε: «Κηδεύουμε την κρίση. Ετών 5»...

 

 

stournaras profil

Τι λέει ο Γιάννης Στουρνάρας για τον Αλέξη Τσίπρα στις συζητήσεις που έχει με τους συνεργάτες του, αλλά και με τους υπουργούς;

Διαβάζουμε στον Βηματοδότη:

«Νομίζετε τα καλύτερα; Όχι βεβαίως, απλώς λέει αυτό που πιστεύει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν μπορεί βεβαίως να τα πει από το βήμα της Βουλής στις συχνές αντιπαραθέσεις που τελευταίως έχουν:

"Στενοχωριέμαι πολύ με την τακτική που επιμένει να έχει ο κ. Τσίπρας. Και στενοχωριέμαι γιατί είναι νέο παιδί, νέος πολιτικός, αλλά για να προχωρήσει θα πρέπει να από τώρα να μάθει να λέει την αλήθεια".

Ο κ. Στουρνάρας δεν σταμάτησε εδώ και αποπειράθηκε να συγκρίνει τον κ. Τσίπρα με τον... Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τον Ανδρέα.

Αυτά που κάνει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε, δεν τα έκανε ούτε ο Αντρέας. Τάζει, υπόσχεται συνεχώς τα πάντα, υιοθέτησε ως τώρα 70 κλαδικά αιτήματα. Του το λένε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμά του (του το λέει ακόμα και ο κ. Γλέζος) και όμως εξακολουθεί να υπόσχεται».

vima, enikos

Στην Κουμουνδούρου "νίπουν τα χείρας τους" για τον συνδικαλιστή που έχει διαγαραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και βρέθηκε από την Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος να διαθέτει μαζί με τις κόρες του σε δύο λογαριασμούς της offshore εταιρείας του το ποσό των 750.547 ευρώ!.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ υπέβαλε χθες την παραίτησή του για… συνταξιοδοτικούς λόγους!

Σημειωτέον ότι ο Ρ. Ρίζος συμπλήρωσε 41 χρόνια υπηρεσίας στη ΔΕΗ και έτσι, σε ηλικία 60 ετών, θα αρχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του…

exoysia skitso

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι τα δύο τελευταία κρούσματα διαφθοράς, αλαζονίας και περιφρόνησης του νόμου, αυτά των Τομπούλογλυ και Λιάπη είναι και αυτά περιστατικά στη μακρά λίστα των αποκαλύψεων κρουσμάτων διαφθοράς, αλαζονείας και ανικανότητας στον δημόσιο βίο της χώρας.

Και αποτελούν ίσως μάλιστα απλές παρωνυχίδες μπροστά σε κορυφαία κεντρικά σκάνδαλα, όπως αυτά των εξοπλισμών, της Siemens ή του Χρηματιστηρίου σε κεντρικό επίπεδο, ή πολλών άλλων σε τοπικό επίπεδο, όπως εκείνο του δήμου Θεσααλονίκης.

Είναι, όμως, εξόχως διδακτικά. Αποκαλύπτουν τη νοοτροπία σημαντικής μερίδας των πολιτικών μας και εξηγούν τον τρόπο δράσης τους στα μεγάλα και τα σημαντικά.

Τα παιδιά των κομματικών σωλήνων, που δεν εργάσθηκαν ποτέ και βρέθηκαν ξαφνικά με εξουσία στα χέρια – είτε κεντρική, είτε τοπική - χωρίς καμιά προηγούμενη εμπειρία, ελέω πολλές φορές οικογενειακής παράδοσης, ή λόγω της «προσφοράς» τους στην κομματική οργάνωση που ανήκουν και υπηρετούν, βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και ως βιοπορισμό στην καλύτερη περίπτωση και ως ευκαιρία πλουτισμού στη χειρότερη.

Τι και αν διατρανώνουν, ότι αγωνίζονται με διαφάνεια και συνέπεια, δήθεν, υπέρ του λαού και των συμφερόντων του τόπου και υπέρ των θεσμών. Οι πράξεις όμως και οι πρακτικές τους αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο, ενώ οι ίδιοι ρίχνοντας με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα στάχτη στα μάτια του κόσμου, αρέσκονται συνήθως να κατηγορούν γι όλα τους αντιπάλους τους – και όχι μόνο - θέλοντας έτσι να ποδηγετήσουν ή να παραπλανήσουν τους πολίτες και να αποσπάσουν την προσοχή τους από την αυταπόδεικτη ανικανότητά τους και τα τόσα άλλα «ωραία» που τους χαρακτηρίζουν.

Ακόμη, περιφρονούν τους νόμους, ή τους ερμηνεύουν κατά πως τους συμφέρει και λειτουργούν με βάση τη Λουδοβίκια ρήση:  « L' Etat se moi" , δηλαδή «Η εξουσία είμαι εγώ».

Και βέβαια, σε κεντρικό επίπεδο, ο νόμος περί (αν)ευθύνης υπουργών λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής σε τέτοιου είδους αισχρές αντιλήψεις και πρακτικές, καθώς η ατιμωρησία μεγεθύνει την αμετροέπεια των αρχόντων της εξουσίας και ενισχύει τον αμοραλισμό, την αλαζονεία και τον κυνισμό που χαρακτηρίζουν τους ανίκανους, τους περί αυτών και τα όποια επίδοξα λαμόγια.

Αν αυτό το νομικό πλαίσιο δεν αλλάξει σύντομα, αν οι πολιτικοί δεν εξομοιωθούν σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείρισή τους με την υπόλοιπη κοινωνία, θα ζήσουμε ακόμη χειρότερες στιγμές στην πολιτική μας σκηνή...

Οπως και αν συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους κοινοβουλευτικούς, αλλά και τους αυτοδιοικητικούς αντιπροσώπους μας με τα ίδια παρωχημένα και αποδεδειγμένα πλέον λανθασμένα κριτήρια...

Ας κάνουμε και εμείς, οι πολίτες, την αυτοκριτική μας...

Β.Γ.

 

Περισσότερα Άρθρα...