Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για τις ομάδες των Αθλητικών Συλλόγων της Αργυρούπολης, εν όψει της έναρξης των πρωταθλημάτων της περιόδου 2013-2014, να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης (κλειστά και ανοιχτά γήπεδα), αν τις προσεχείς μέρες δεν έχουν εξασφαλίσει από το δήμο – ιδιοκτήτη αυτών των αθλητικών  εγκαταστάσεων – το αναγκαίο παραχωρητήριο της κάθε μία εγκατάστασης στη διοργανώτρια αρχή, ή το γηπεδούχο σωματείο, τις άδειες νομιμότητας και καταλληλότητάς τους, καθώς και την απαιτούμενη άδεια  λειτουργίας τους που εκδίδει η Περιφέρεια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί η δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης του κ. Χρ. Κορτζίδη, που περί....  τόσων άλλων τυρβάζει, δεν φρόντισε μέχρι τώρα, έγκαιρα, να καλύψει, όπως είχε υποχρέωση, όλα τα προαπαιτούμενα για την έκδοση των ως άνω αδειών, χωρίς τις οποίες οι ομάδες τις πόλης δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν, εκτός και αν – λόγω της, όπως διαφαίνεται, παράλυσης ή διάλυσης των υπηρεσιών του δήμου – αναγκαστούν να αναζητήσουν τελικά στέγη σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός Αργυρούπολης, πράγμα πρωτοφανές και απαράδεκτο!

Προς επίρρωση των ανωτέρω παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική με το θέμα αυτό  ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Νέων Αργυρούπολης (Α.Ο.Ν.Α.), που χρησιμοποιεί ως έδρα του το Κλειστό Γήπεδο της οδ. Ολυμπίας στην Αργυρούπολη, η οποία έχει ως εξής:

 

Παρακαλούμε να διαβαστεί με ιδιαίτερη προσοχή η ανακοίνωση για την Αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αργυρούπολης !

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013 ενημερωθήκαμε από το το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας (ΕΣΠΕΔΑ) - και εν όψει της έναρξης των πρωταθλημάτων της περιόδου 2013-2014, την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης όλων ανεξαιρέτως των συμμετεχόντων σωματείων στο νόμο περί αδειών λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων (άρθρο 56Α ν.2725/99) και τη σχετική Υπουργική Απόφαση 46596/2004 (ΦΕΚ Β΄1793), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση τα προαναφερθέντα, απογορεύεται η διεξαγωγή οποιασδήποτε αθλητικής συνάντησης
α) χωρίς παραχωρητήριο της διοίκησης της εγκατάστασης στη διοργανώτρια αρχή ή το γηπεδούχο σωματείο και,
β) χωρίς την απαιτούμενη άδεια νόμιμης λειτουργίας που εκδίδει η περιφέρεια.

Σε διαφορετική περίπτωση ο νόμος προβλέπει πολύ σοβαρές ΠΟΙΝΙΚΕΣ και ΑΣΤΙΚΕΣ κυρώσεις , εκτός των άλλων και στα διοικητικά συμβούλια κάθε σωματείου που χρησιμοποιεί το γήπεδο.

Για το λόγο αυτό η Ένωσή μας (ΕΣΠΕΔΑ), μας κάλεσε όπως είναι φυσικό να απευθυνθούμε στη διοίκηση του κλειστού γυμναστηρίου που έχει δηλωθεί ως έδρα και να ζητηθούν από αυτήν τόσο το παραχωρητήριο προς το σωματείο, όσο και τις άδειες καταλληλότητας και νόμιμης λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης, την οποία οφείλουμε να προσκομίσουμε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της περιφέρειας που όταν προβεί σε επιτόπια αυτοψία.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και της επικείμενης επίσκεψης της Επιτροπή Ελέγχου της περιφέρειας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 στις εγκασταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρλίου (Ολυμπίας), επιθυμούμε όπως πάντοτε με αίσθημα ευθύνης να ενημερώσουμε τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές, τους φίλους και υποστηρικτές του ιστορικού συλλόγου ΑΟΝ Αργυρούπολης αλλά και τους δημότες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να διασφαλιστεί η νόμιμη άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΝ Αργυρούπολης ενεργώντας με υπευθυνότητα έχει προβεί σε μια σειρά ενεργειών (ακόμη και πριν επίσημα τεθεί το θέμα) προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του θέματος της αδειοδότησης του Κλειστού Γυμναστηρίου με σκοπό να εξυπηρετηθεί εντός του προκαθορισμένου χρονικού ορίου η σχετική διαδικασία. Συγκεκριμένα έχουν γίνει οι ακόλουθες ενέρεγιες:

1. Στις 15.05.2013 με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε από Πολιτικό Μηχανικό και Μηχανολόγο Μηχανικό να διενεργηθεί αυτοψία στις εγκαταστάσεις του συλλόγου με σκοπό τη διερεύνηση της τήρησης των νόμιμων όρων / απαιτήσεων ασφαλείας όσον αφορά τη χρήση των εγκαταστάσεων. Το πόρισμα της αυτοψίας παραδόθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στις 12.06.2013 ενσωματώθηκε ειδική αναφορά του πορίσματος της αυτοψίας στην Έκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΟΝ Αργυρούπολης της περιόδου 2011-2013 η οποία αναρτήθηκε σε όλους τους επίσημους δικτυακούς τόπους των τμημάτων του ΑΟΝ Αρργυρούπολης ενώ μοιράστηκε και σε  θεσμικούς φορείς, δημότες, μέλη και φίλους / υποστηρικτές του σωματείου.

2. Στις 19.09.2013 αμέσως μετά την κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Ενωσης κ. Γιώργος Κογκαλίδης ενημέρωσε για το θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γιώργος Δέδες (Γενικός Αρχηγός) καιΒασίλης Τζώρτζης (Υπεύθυνος Επικοιννωίας) που παρευρέθηκαν, ενημέρωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα, τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος.

3. Μετα την αποστολή των εγγράφων της ΕΣΠΕΔΑ στις 27.09.2013 και 30.09.2013 (τα οποία και επισυνάπτουμε για ενημέρωσή σας), ο Πρόεδρος του ΑΟΝ Αργυρούπολης κ. Κ. Βάγιας και ο Γενικός Αρχηγός Bόλευ κ. Γιώργος Δέδες ενημέρωσαν προφορικά τον Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης (Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α.), τη Δημοτική Αρχή και άλλους  εμπλεκόμενους με το θέμα αυτό.

4. Στα πλαίσια της ευθύνης και της εκ των προτέρων παρέμβασης και υποστήριξης των ενεργειών του Δήμου, στις 08.10.2013 ορίστηκε ο Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Παντελής Λαζαρίδης, εθελοντής και υποστηρικτής του συλλόγου, για να συνδράμει και να υποστηρίξει όπου απαιτηθεί τις ενέργειες του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης έτσι ώστε να είναι δυνατή η επίτευξη του στόχου της κλήσης από τις υπηρεσίες του Δήμου - ως ιδιοκτήτη του γηπέδου  -  της αρμόδιας Επιτροπής της Περιφέρειας για να αποφανθεί σχετικά με τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας του Γυμναστηρίου.

5. Εντός της εβδομάδας που διανύουμε ο κ. Π. Λαζαρίδης θα έχει προετοιμάσει ολοκληρωμένη Έκθεση Πυρασφάλειας την οποία θα παραδώσει στους Υπεύθυνους του Δήμου για τυχόν διορθωτικές ενέργειες αλλά και την κατάθεσή της για την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας.

6. Εχουμε ενημερωθεί από εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ότι είναι διαθέσιμες από τα αρχεία των υπηρεσιών του Δήμου, οι οικοδομικές άδειες κατασκευής του Γυμναστηρίου και των βοηθητικών χώρων.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα προαναφερθέντα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΝ Αργυρούπολης ενεργώντας εκ των προτέρων και με αίσθημα ευθύνης έχει εντοπίσει από νωρίς τις σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρουν τυχόν καθυστερήσεις ή αμέλεια στην υλοποίηση ενεργειών ενώ παράλληλα έχει θέσει στη διάθεση των υπευθύνων ειδικούς και συμβούλους οι οποίοι θα υποστηρίξουν τις διαδικασίες αδειοδότησης του γηπέδου.

Τέλος, εφιστούμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου την προσοχή στις λεπτομέρειες και τον έλεγχο όλων των θεμάτων που αναφέρονται σε θέματα πυρασφάλειας και περιπτώσεων εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Στην παρούσα φάση που βρισκόμαστε δεν υπάρχει η πολυτέλεια αναβολών, ελλειπούς πλαιίου πόσο μάλλον δε, λαθών γιατί πολύ απλά δεν τίθεται ως επιλογή ουτε καν ως σκέψη η πιθανότητα μη αδειοδότησης του Γυμασντηρίου ηγ οποία θα έχει τεράστιες συνέπειες για τη συμμετοχή των αγωνιστικών ομάδων του συλλόγου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της περιφέρειας που θα προβεί σε επιτόπια αυτοψία την Τρίτη 29.10.2013 θα αποφανθεί θετικά με βάση τα στοιχεία που συνολικά θα προσκομίσει ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αλλά και με το επίπεδο της συντήρησης του γηπέδου που το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα γήπεδα διεξαγωγής αθλητικών αγώνων.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟΝ Αργυρούπολης δεσμεύεται ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιπτώσεις μικρότερης κλίμακας που χρήζουν βελτιώσεων ή παρεμβάσεων, άμεσα θα συνεργασθεί με τις Δημοτικές Αρχές με σκοπό την ταχύτατη προσαρμογή στις απαιτούμενες αλλαγές.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα αυτό, θα επανέλθουμε ενημερώνοντάς σας.

 

Δελτιο Τύπου ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε μία θερμή ατμόσφαιρα, που σηματοδότησε η αθρόα προσέλευση των  δημοτών του Ελληνικού  πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 25 -10-2013, ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του Γραφείου της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», που βρίσκεται επί της οδού Τριπόλεως και Ιασωνίδου.

Ο Αγιασμός τελέστηκε από τρείς ιερείς των Ι. Ναών Μεταμόρφωσης Σωτήρος  και Αγ. Παρασκευής του Ελληνικού, παρουσία  του επικεφαλή της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και των συμβούλων της παράταξης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος , αφού ευχαρίστησε συγκινημένος όλες και όλους για την παρουσία τους , υπογράμμισε την ανάγκη να δώσει το Ελληνικό την σκυτάλη και την ευκαιρία σε μια νέα γενιά ικανών ανθρώπων, που έχουν μεράκι και αγάπη για την πόλη τους , και θέλουν, έξω από κομματικές ταμπέλες και αγκυλώσεις του παρελθόντος , να  αγωνιστούν για τον δήμο  τους,  και μόνο γι αυτόν.

Τόνισε, πως με το νικηφόρο για την παράταξη αποτέλεσμα στις 18 Μαίου του 2014 ξημερώνει μια νέα μέρα για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα τους απογοητεύσει.

 «Ηρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τα στελέχη της νέας γενιάς  και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να αξιοποιήσουν τις πολλές ικανότητές τους προς όφελος του δήμου και όλων των συμπολιτών μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

Το Γραφείο της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», Γραφείο Εξυπηρέτησης  Δημοτών Ελληνικού

Αναφερόμενος στο ρόλο του εγκαινιασμένου Γραφείου στο Ελληνικό είπε: « Εδώ θα συναντούμε εσάς τους συμπολίτες μας του Ελληνικού για να  συζητήσουμε μαζί σας δημιουργικά, να προβληματιστούμε, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προτάσεις σας  για το  Ελληνικό και τον δήμο, καθώς και τα προβλήματα και τις ανάγκες σας.

 »Όταν θα αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου, αυτό εδώ το Γραφείο δεν θα κλείσει. Θα συνεχίσει να λειτουργεί, γιατί θα το μετατρέψουμε σε τοπικό Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημοτών (onestopservice), ώστε οι δημότες του Ελληνικού να μην αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται, πηγαίνοντας στο Δημαρχείο στην Αργυρούπολη για τις υποθέσεις τους. Αυτό που σας ανακοινώνω δεν αποτελεί υπόσχεση, αλλά δέσμευσή μου που θα  υλοποιηθεί» τόνισε με έμφαση.

Το τέλος της σύντομης ομιλίας του κ. Γ. Κωνσταντάτου κάλυψαν τα θερμά παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, στους οποίους προσφέρθηκαν, στη συνέχεια, γλυκά και αναψυκτικά.   

Με την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη άνοιξε η αυλαία της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης  με θέμα: «Ο Δήμος του Μέλλοντος» που πραγματοποιείται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε μεταξύ άλλων:

«Οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια υποστήκαμε θυσίες που κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν υπέστη σε καιρό ειρήνης. Ζητούμε στήριξη ώστε να αποφευχθούν νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά και να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό αναπτυξιακές δράσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Δεν αντέχουμε άλλη έκρηξη της ανεργίας. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τη συνέχιση μιας τέτοιας έκτασης ανεργίας.»

Ο κ. Μιχελάκης κατέληξε:

«Δικαιούμαστε πιστεύω, μετά από όλα αυτά, μετά από τόσες θυσίες, αλλά και μετά την ανταπόκριση στις δεσμεύσεις μας, να ζητούμε και την ανταπόκριση των εταίρων μας στη δική τους δέσμευση για ελάφρυνση των βαρών του δημόσιου χρέους. Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Είναι όρος για να βάλουν μπροστά οι μηχανές της ανάπτυξης και να επιταχυνθεί η μείωση της ανεργίας.»

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφτηκε τον ΟΑΕΔ της Βαυαρίας αλλά και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταναστών με έδρα την Νυρεμβέργη όπου ενημερώθηκε για το θέμα της απασχόλησης των νέων, τις προνοιακές δράσεις και την ένταξη-ενσωμάτωση μεταναστών στην αγορά εργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στους υπευθύνους του Γερμανικού ΟΑΕΔ σημείωσε:

«Θα σας αναφέρω τα νούμερα της ανεργίας στην Ελλάδα για να ανατριχιάσετε. 27% το ποσοστό της ανεργίας και 60% στους νέους. Αν τα βιώνατε εσείς στη Γερμανία θα ξυπνούσαν τα φαντάσματα της Βαυιμάρης. Κανένας λαός σε περίοδο ειρήνης δεν έχει κάνει τέτοιες αιματηρές θυσίες.»

Μιλώντας στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και προσφύγων της Βαυαρίας ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε:

«Οι πρακτικές χωρών που προσπαθούν να βάλουν περιορισμούς στην Ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Η ελεύθερη διακίνηση Ευρωπαίων πολιτών αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ευρωπαϊκής ιδέας.»

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε πρότυπο εργοστάσιο διαχείρισης και καύσης αποβλήτων. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου εξήγησαν και επέδειξαν στον Υπουργό όλα τα στάδια της διαχείρισης απορριμμάτων από τη συλλογή μέχρι τη καύση. Το απόγευμα ο Υπουργός Εσωτερικών μετέβη σε χώρο βιολογικού καθαρισμού αποβλήτων υδάτων όπου ενημερώθηκε για τη διαδικασία συλλογής, επεξεργασίας και καθαρισμού ομβρίων και αποβλήτων υδάτων.

Το βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση στο Ιστορικό Δημαρχείο της Νυρεμβέργης. Ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε στο Βιβλίο επισκεπτών του Δήμου της Νυρεμβέργης ενώ μιλώντας στους συνέδρους της 4ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης τόνισε την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σκληρές θυσίες που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός.

Σημειώνετια ότι στο περιθώριο της συμμετοχής του στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συναντηθεί με πολιτικούς και ειδικούς επί αγροτικών θεμάτων της Γερμανίας και ειδικότερα της Βαυαρίας, ενώ η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την ομώνυμη βαυαρική γεωργική επιχείρηση‚ «Günther Felsner», του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Mittelfranken.

 

Δήλωση Μέρκελ: Στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Την ανάγκη στήριξης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τόνισε σε μήνυμά της, στη διάρκεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη, η Αγκελα Μέρκελ. Η συνεργασία αυτή «γεμίζει με ζωή» την εταιρική σχέση των δύο λαών, σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Δίνω μεγάλη σημασία στο να παρέχουμε, εμείς, ως Γερμανία, στήριξη στους Έλληνες εταίρους μας στην προσπάθειά τους για μεταρρυθμίσεις» είπε η Μέρκελ, στο μήνυμα που απηύθηνε μέσω βίντεο προς τους 400 συνέδρους της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Νυρεμβέργη.

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η καγκελάριος που έπρεπε να είναι στο Βερολίνο για να την πρώτη συνεδρίαση της νέας ομοσπονδιακής Βουλής, εξήρε τις προσπάθειες του στενού δικτύου της συνεργασίας ελληνικών και γερμανικών δήμων, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ένδειξη της οποίας είναι η πολυάριθμη συμμετοχή στη Νυρεμβέργη.

«Αυτή η συνεργασία γεμίζει την ελληνογερμανική εταιρική σχέση με ζωή και χτίζει νέες γέφυρες μεταξύ των δύο κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

 

Στο Ηράκλειο η επόμενη σύνοδος 

Δια στόματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Ανγκελα Μέρκελ του Δημάρχου της Νυρεμβέργης αλλά και του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη δηλώθηκε ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο .

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε στην Κρήτη και το Ηράκλειο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι : "Στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης ,εκεί όπου άνθισε ο αρχαιότερος πολιτισμός ,ο Μινωικός .Εκεί όπου γεννήθηκε ο Δίας ο θεός της αφθονίας και της Φιλοξενίας εκεί θα φιλοξενηθούμε του χρόνου".

Το Ηράκλειο κέρδισε αυτή τη μάχη ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες, λόγω της πολύ καλής παρουσίασης που είχε προετοιμαστεί από το Δήμο Ηρακλείου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και έγινε από την αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη.

 

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Αποστολή «ξεπουλήματος» από δημάρχους στη Νυρεμβέργη

Βολές κατά των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων της Νυρεμβέργης εξαπέλυσε η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αναφέροντας πως μαζί με τον εντεταλμένο της γερμανικής καγκελαρίας στην Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ κατέστρωσαν τα σχέδια επέλασης τους κατά της Τ.Α., αυτή τη φορά επί γερμανικού εδάφους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως περισσότεροι από 60 δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280, «έσπευσαν στη Νυρεμβέργη να δώσουν τα “διαπιστευτήριά” τους στους σύγχρονους “γερμανούς κατακτητές” της Ελλάδας».

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για «αποστολή ξεπουλήματος των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκκησης» και κατονομάζει μεταξύ των συμμετεχόντων τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, τον περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Καρπενησίου Γιάννη Μπουτάρη και Κώστα Μπακογιάννη αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι Γερμανοί και εφαρμόζει η μνημονιακή κυβέρνηση με τη στήριξη δεκάδων αιρετών, οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το καλό των δημοτών τους, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις εργαζομένων».

«Είναι προφανές πώς θέλουν να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Εγχώρια ή μη. Αυτό ακριβώς εξυπηρετούν οι δήμαρχοι - συνεργάτες του Φούχτελ που συναντιούνται κρυφά και φανερά μαζί του», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ποιοι είναι οι αιρετοί που συνεργάζονται και μεθοδεύουν την υλοποίηση των σχεδίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας για να μπορούν να προετοιμάσουν καλύτερα τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους στην προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας».

 

Οπως ανακοινώθηκε, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Αλ Δημητρακόπουλος, μαζί με τους προέδρους των αντίστοιχων συλλόγων Μοσχάτου, Καλλιθέας, Π.Φαλήρου, Ν.Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου και Γλυφάδας, πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013, συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη νοτίου τομέα Αττικής κα. Μ. Καρακλιούμη.  

Από την συνάντηση προέκυψε ότι δεν διαφαίνεται ανάγκη να λειτουργήσουν τα καταστήματα άλλες Κυριακές και, επομένως, θα παραμείνουν ως έχει μέχρι τώρα.

Αυτή η απόφαση προσυπογράφτηκε από τους προέδρους των συλλόγων των προαναφερθέντων δήμων.

 

 

 

Mε ξεχωριστούς  στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό - για μία ακόμη χρονιά - εορτασμούς και παρελάσεις  θα γιορτασθεί η εθνική επαίτιος της 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση στο Ελληνικό θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Ιασωνίδου από την οδό Αμαζόνων μέχρι την οδό Ριζούντος και η παρέλαση στην Αργυρούπολη στη Λεωφόρο Μαρίνου Γερουλάνου. Θα τερματιστεί στη διασταύρωση Μ.Γερουλάνου & Μακεδονίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Ο Σύλλογος Φυσιολατρών Ελληνικού, πραγματοποίησε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του, που έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Δημητρακοπούλου Μαίρη
Γραμματέας: Κωτίδης Ελευθέριος
Αντιπρόεδρος: Καλλέργης Ευάγγελος
Ταμίας: Κωστόπουλος Αλέξανδρος
Έφορος Ξενώνα: Δημητριάδου Ευαγγελία 

 

Το "WHO IS WHO" του Συλλλόγου

Ο Σύλλογος Φυσιολατρών Ελληνικού ιδρύθηκε το 1985 με σκοπό την:
-Σύσφιξη φιλικών δεσμών ανάμεσα στα μέλη,
-Την ανάπτυξη και διάδοση του εκδρομικού και φυσιολατρικού πνεύματος στο ευρύτερο κοινό,
-Την διάδοση της ορειβασίας και χιονοδρομίας με την προσέλκυση νέων μελών,
-Την συμβολή στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού στον τόπο μας,
-Την γνωριμία των ιστορικών μνημείων και των ωραίων τοπίων της χώρας μας καθώς και των άλλων
χωρών,
-Την πνευματική ανάπτυξη και την ψυχαγωγία των μελών μας,
-Την ανάπτυξη αθλητικού πνεύματος,
-Την αθλητική άσκηση των παιδιών μας καθώς και την διαφύλαξη του περιβάλοντος. 

Διεύθυνση Αργοναυτών 9  ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Τηλ. 210-9643208, 210-9618479 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την Τετάρτη, 16-10-2013, συνήλθε στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Ωδείου ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», μετά από πρόσκληση του επικεφαλή της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Σύμφωνα με την ημερησία διάταξη της συνόδου, έγινε  ο σύντομος  απολογισμός  των δράσεων και λοιπών πεπραγμένων της παράταξης  για την περίοδο Φεβρουάριος – Οκτώβριος 2013, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε στη νέα στρατηγική δράσης της παράταξης για το μεσοδιάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη σύγκληση της Κ.Ε., στα πλαίσια της οποίας, όπως αποφασίσθηκε, θα γίνει και αναδιοργάνωση των υφιστάμενων πολλών Επιτροπών Εργασίας της, με στόχο αυτές να γίνουν  πιο λειτουργικές  και  αποτελεσματικότερες.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των πολλών μελών της Κ.Ε. που έλαβαν τον λόγο και τοποθετήθηκαν στα θέματα της ημερησίας διάταξης. ενώ, παράλληλα, ανέπτυξαν τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους για την «έτι περαιτέρω» βελτίωση της λειτουργίας της παράταξης, αν και όπως τονίσθηκε από το σύνολο των ομιλητών, αυτή βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

Ο  κ. Γιάννης Κωνσταντάτος  καλωσόρισε τις  προσωπικότητες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού που είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν τις εργασίες της και ευχαρίστησε ονομαστικά, όσα μέλη της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ δούλεψαν άοκνα για την επίτευξη των τελευταίων στόχων που είχαν τεθεί και οι οποίοι, όπως τόνισε, ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Tέλος ανακοινώθηκε,  ότι ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του Γραφείου της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στο Ελληνικό (Τραπεζούντος και Ιασωνίδου) θα γίνουν  την Πέμπτη, 24-10-2013, ώρα 7:30 μμ. , καλώντας ταυτόχρονα  όλα τα μέλη και τους φίλους  να παραστούν.. Στο Γραφείο αυτό, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη νέων ανθρώπων, μελών και φίλων της παράταξής, να υπηρετήσουν τον δήμο θα συναντούμε καθημερινά τους πολίτες του Ελληνικού με τους οποίους θα συζητήσουμε, θα προβληματιστούμε και θα καταγράψουμε τις προτάσεις τους για το  Ελληνικό, καθώς και τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ & ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Θα αποτελούσε τιμή και ιδιαίτερη χαρά για εμάς να παραστείτε στον Αγιασμό και τα εγκαίνια του Γραφείου της δημοτικής μας  παράταξής  «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» στο Ελληνικό

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 7:30 μμ, Τριπόλεως και Ιασωνίδου

Στο Γραφείο αυτό, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη νέων ανθρώπων, μελών και φίλων της παράταξής μας, να υπηρετήσουν τον δήμο θα συναντούμε καθημερινά τους πολίτες του Ελληνικού με τους οποίους θα συζητήσουμε, θα προβληματιστούμε και θα καταγράψουμε τις προτάσεις τους για το  Ελληνικό, καθώς και τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

 

      Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ                                                   Τα Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ  

Περισσότερα Άρθρα...