Νέο μπαράζ επιθέσεων.Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη μολότοφ στον αδερφό του Κεδίκογλου

Ελλάδα
Tools

kedikoglou emprismos

Νέο γύρο οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια με στόχο την οικία του Γιώργου Κεδίκογλου, αδελφό του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτηρίου όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά που προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, είχε κατασβεστεί.

 

Κεδίκογλου: Στοχοποιούν πλέον συγγενείς και παιδιά

Αναφερόμενος στο συβάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

»Στοχοποιώντας συγγενείς και μικρά παιδιά, το μόνο που πετυχαίνουν οι θιασώτες της βίας είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις την απόπειρα διάχυσης του τρόμου στην κοινωνία μας.Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ασύμβατες με τις αξίες της Αριστεράς οι επιθέσεις - Kινδυνεύει η δημοκρατία

Για απόπειρα εκμετάλλευσης της συντονισμένης επιχείρησης βίας καταγγέλλει την τροκομματική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται με δριμύτητα στη Νέα Δημοκρατία:

«Η συντονισμένη επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες είναι απολύτως καταδικαστέα, είναι ασύμβατη με τις αξίες και τους στόχους της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος και μας βρίσκει απέναντί της.

Είναι απολύτως σαφές ότι αν στοχεύουν κάπου, αυτές οι ενέργειες είναι στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά επίδικα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κλίματος φόβου, που προσχεδιάζει σε πρακτικές ακροδεξιάς και παρακρατικής τρομοκρατίας.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία σπεύδουν να αξιοποιήσουν πολιτικά τις πράξεις τυφλής βίας, για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα αυτά, υλοποιώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, απαξιώνοντας παράλληλα τους κοινωνικούς αγώνες. Στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ συνειδητά καλλιεργεί κλίμα ενός νέου εμφυλίου.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή για την ίδια την δημοκρατία, που εμπνευστές της είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του. Δυστυχώς η σημερινή ηγεσία της ΝΔ εγκαταλείποντας τα χαρακτηριστικά της Καραμανλικής μεταπολιτευτικής δεξιάς, αισθάνεται και συμπεριφέρεται ως συγγενής δύναμη της Χρυσής Αυγής.

Αλήθεια αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, του κομπάρσου στην ακροδεξιά κατρακύλα της σημερινής κυβέρνησης;

Τους καλούμε να εγκαταλείψουν αυτή την ανόητη αλλά και επικίνδυνη τακτική που στρέφεται ευθέως ενάντια στη δημοκρατία».

 

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ευθύνες του

«Η καταδίκη των νέων βομβιστικών επιθέσεων πρέπει να είναι ομόφωνη από όλα τα κόμματα. Η απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου πέφτει στο κενό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου και προσθέτει:

«Είναι, πλέον, καταγεγραμμένο ότι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε εκπροσώπους του Τύπου, ακολούθησαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, όταν στοχοποίησε τη Νέα Δημοκρατία, οι κουκουλοφόροι έβαλαν στο στόχαστρο τα γραφεία του κόμματος και από τη στιγμή που αποκάλεσε Γκέμπελς τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και χαφιεδίστικες τις δηλώσεις του, ήλθε η σειρά συγγενικού του προσώπου να υποστεί την άνανδρη επίθεση.

O ΣΥΡΙΖΑ κάθε λεπτό, που διατηρεί στις τάξεις του βουλευτές που δηλώνουν ότι "η αναρχία είναι δημοκρατία", βουλευτές που στο σπίτι τους διαθέτουν μάσκες και καδρόνια και δηλώνουν αλληλέγγυοι στη βίλα Αμαλίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

 

Αιχμές και από ΠΑΣΟΚ: Να προσέχουν όσοι παίζουν με τα σπίρτα

Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στην κλιμάκωση της βίας τονίζει το ΠΑΣΟΚ με σχετική του ανακοίνωση και προειδοποιεί «όσους παίζουν με τα σπίρτα ότι η πυρκαγιά επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί απ' όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις ένα αρραγές μέτωπο απόλυτης και κάθετης καταδίκης κάθε μορφής βίας. Με πράξεις και όχι με λόγια. Με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, χωρίς υποσημειώσεις και μισόλογα.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ο λαός μας, η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και ηρεμίας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον».

 

ΚΚΕ: Καταδικάζουμε όλες τις εμπρηστικές επιθέσεις

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και κατά κομματικών γραφείων και προσώπων. Αυτές οι ενέργειες προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες σε αυτούς που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος, επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

«Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν στην τεχνητά οξυμμένη δικομματικού τύπου αντιπαράθεση, αλλά να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στην οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ.

 

Oι νέες εμπρηστικές επιθέσεις

Εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε υποκαταστήματα τραπεζών, σε υποκατάστηματα της ΔΕΗ αλλά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Δάφνη

Συγκεκριμένα λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στα γραφεία της ΝΔ στη Δάφνη, στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου 8 και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές.

Ενώ λίγο πριν από τη 1:30 τα ξημερώματα στον Βύρωνα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων δύο τραπεζών, που βρίσκονται στους αριθμούς 82 και 90.

Σχεδόν ταυτόχρονα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια σε υποκαταστημα της ΔΕΗ, στην Πλατεία Αγίας Παρασκευης στο Μενίδι. Και στις τρεις περιπτώσεις προκλήθηκαν φθορές.