Ελληνικό-Αργυρούπολη: Παράδειγμα ... «κολοτούμπας» της... προσαρμογής!!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tools

Ζούμε μια παράξενη εποχή, με πολλές απογοητεύσεις, αποκαλύψεις προθέσεων, αλλά και προσδοκίες για το νέο που έρχεται στη θέση του παλιού που αργοπεθαίνει, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Να πάρουμε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που είδαμε και βλέπουμε να συμβαίνει στον  Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης,

 

ΠΡΙΝ: "Όχι στον Νόμο του Καλλικράτη", αλλά ΜΕΤΑ: …. "Ναι στη Διοίκηση του καλλικρατικού δήμου"!

Ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού και τώρα δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδης, ως γνωστόν, ήταν προεκλογικά μέγας πολέμιος και πολυδιαφημιζόμενος με κάθε τρόπο και σε όλα τα ΜΜΕ, ως ο μοναδικός..... «απεργός πείνας» κατά του νόμου του Καλλικράτη!

Ο ίδιος εξηγούσε συνεχώς ότι «δεν βάζουμε μόνο το θέμα της μη συνένωσης του δήμου Ελληνικού με την Αργυρούπολη, αλλά εναντιωνόμαστε πλήρως στο γενικότερο πλαίσιο υλοποίησης του “Καλλικράτη” γιατί είναι κομμάτι της γενικότερης επίθεσης που εκδηλώνεται στο Ασφαλιστικό, στη φορολόγηση, στο εργασιακό» 

Όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε στη συνέχεια να διεκδικήσει να …. διοικήσει  τον καλλικρατικό δήμο . Η προεκλογική ιδεολογία και ο κατ΄ επίφαση ριζοσπαστισμός ενός «λαϊκού» αγωνιστή γονάτισαν μπροστά στη «λάμψη» του, πολλά υποσχόμενου, δημαρχιακού θώκου του μεγάλου αυτού νέου καλλικρατικού δήμου!  

Το αποτέλεσμα αυτής της «διοίκησης» είναι σήμερα πασιφανές σε όλους. Δυστυχώς! .

 

ΠΡΙΝ: «Όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού»,  αλλά ΤΩΡΑ …… «Ναι στην… αξιοποίησή του» !

Για πολλά χρόνια ο ίδιος - και πάλι σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης -  κ. Χρ. Κορτζίδης,  ξοδεύοντας χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του δήμου, για διάφορες επικοινωνιακές εκδηλώσεις, πανό, πορείες, συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες κ.α., διατράνωνε την κάθετη αντίθεσή του στο «ξεπούλημα», όπως έλεγε, του «Ελληνικού», αποφεύγοντας πάντα να χρησιμοποιήσει τη απαγορευμένη σε αυτόν λέξη «αξιοποίηση», γιατί, όπως όλοι καλά γνωρίζουν, αξιοποίηση για ανάπτυξη, χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια, δεν γίνεται.

Τόνιζε δεε σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους, ότι "...ο φορέας διαχείρισης του χώρου θα πρέπει να είναι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και οι δήμοι της περιοχής και πρέπει να χαρακτηριστεί ο χώρος στο σύνολό του μητροπολιτικό πάρκο και να αποδοθεί στον λαό....."!

Τώρα, ένα μόλις μήνα πριν τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, μπροστά στο διαφαινόμενο κίνδυνο να χάσει την καρέκλα της εξουσίας του, ο απερχόμενος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης στέλνει όλα αυτά … να πάνε περίπατο. Φαίνεται, ότι γι αυτόν ο δημαρχικός θώκος είναι πολυτιμότερος από τις αριστερές του ιδεολογίες και, έτσι, τις βάζει για μια ακόμη φορά στο περιθώριο προκειμένου να γατζωθεί στην εξουσία!.

Το «Όχι στο ξεπούλημα» έγινε «Όχι στο.. πλιάτσικο !!» και μαζί με αυτό εμφανίστηκε, για πρώτη φορά, η απαγορευμένη για τον κ. Κορτζίδη λέξη... «αξιοποίηση»!!

Όπως δε γράφει χαρακτηριστικά σε πρόσφατο σχόλιό του ο «Ριζοσπάστης»: "Για όποιον δεν κατάλαβε: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχός του ( Χρ. Κορτζίδης) παραδίδουν μαθήματα προσαρμογής σε όλα τα επίπεδα, ως δύναμη......  «αστικής διαχείρισης»...!!

Τι άλλο θα δούμε;...... 

Στη συνέχεια παρατίθενται τα προσφιλή στον απερχόμενο δήμαρχο πανό των συνθημάτων του, για του λόγου το αληθές.

 

ΤΟ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

kort ell pano1

 

Η ΤΩΡΙΝΗ ....ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ (με πανό, μπροστά μάλιστα από τους μαθητές, ατην παρέλασή τους για τη 25η Μαρτίου 2014!!) 

kort ell pano2

παρατηρητης