Κυρ01202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 20 Ιαν 2019 3am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Περιβαλλον & Οικολογια Περιβαλλον Νέο πρόβλημα στον Σαρωνικό! Θαλάσσια ρύπανση γύρω από οχηματαγωγό στη Δραπετσώνα

Νέο πρόβλημα στον Σαρωνικό! Θαλάσσια ρύπανση γύρω από οχηματαγωγό στη Δραπετσώνα

rypansh thallasia

Ρύπανση από διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής παρατηρήθηκε μέσα στο φράγμα που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή που βρίσκεται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «CHAMPION JET 2» σημαίας Κύπρου, στο οποίο το πρωί της Κυριακής είχε παρουσιαστεί εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός του πλοίου, ενώ η διαδικασία απάντλησης των υδάτων πρόκειται να συνεχιστεί την Δευτέρα.

Για την εισροή υδάτων ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, που διαπίστωσαν ότι το πλοίο παρουσίαζε κλίση αριστερά, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο οχήματα παρείχε συνδρομή στην απάντληση των υδάτων.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CHAMPION JET 2» μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης.