Σαβ02162019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 15 Φεβ 2019 11pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νοτιοι δημοι

Εξαρθρώθηκε σπείρα που.... «χιόνιζε» με κόκα τα Nότια Προάστια της Αθήνας

kokaini eyro

Ακόμη ένα κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στα νότια προάστια της Αττικής και στον Πειραιά κατάφερε να εξαρθρώσει η Δίωξη Ναρκωτικών έπειτα από επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ένας 28χρονος Αλβανός, μια 49χρονη ομοεθνής του και ένας 53χρονος Ελληνας.

Η κρύπτη της κόκας στο ταμπλό του αυτοκινήτουΗ εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορία που αξιοποίησαν τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αμέσως τους υπόπτους και τους έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση για να διαπιστώσουν πού κινούνταν.

Οπως διαπίστωσαν, οι δράστες έκρυβαν τις ποσότητες κοκαΐνης που προόριζαν για διακίνηση σε ειδική κρύπτη πίσω από την εγκατάσταση του ηχητικού συγκροτήματος του αυτοκινήτου με το οποίο μετακινούνταν!

Προχθές και ενώ οι αστυνομικοί είχαν γίνει «σκιά» των υπόπτων, οι οποίοι κινούνταν με το συγκεκριμένο όχημα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, διαπίστωσαν ότι προχωρούσαν σε αλισβερίσι κοκαΐνης που είχαν στην κατοχή τους, με αποτέλεσμα να τους ακινητοποιήσουν, να τους συλλάβουν και να ανακαλύψουν την κρύπτη.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και σε ένα σπίτι στο Ελληνικό, όπου επίσης βρέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 598 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ζυγαριές ακριβείας, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, αλλά και μετρητά ύψους 21.500 ευρώ.

Δ. Δάφνης-Υμηττού: Καταγγελία για το πεζοδρόμιο στην οδ. Αρχ. Αρχατζικάκη 9

dafni ymittos pezodromio 

Κάτοικος του Δ. Δάφνης-Υμηττού σε επιστολή του - καταγγελία αναφέρει: 

Είχα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δάφνης Υμηττού στις 23 Ιουνίου 2018 για το πεζοδρόμιο στην οδό Αρχιμανδρίτου Αρχατζικάκη 9 
 
Συγκεκριμένα
 
Το πεζοδρόμιο σε δύο σημεία περίπου 10 μέτρων έχει καταστραφεί τελείως. Δεδομένου ότι στην άλλη πλευρά του δρόμου το Πεζοδρόμιο είναι στενό και δεν μπορούν να περάσουν γονείς με παιδιά αναγκαστικά τα καροτσάκια με τα παιδιά αναγκάζονται να βγούν στον δρόμο.
 
Σε μία αναδρομή στους χάρτες Google το πεζοδρόμιο είναι κατεστραμμένο  τουλάχιστον από το 2009 δίχως να έχει ενδιαφερθεί κανείς. Συχνά βρίσκεται επί αυτού σταθμευμένο λευκό βαν, που όπως αναφέρει επάνω ο ιδιοκτήτης, επαγγέλλεται τοποθέτηση ηχητικών εγκαταστάσεων. 
 
Οι φωτογραφίες που είχα επισυνάψει είναι οι παρακάτω
 

 
Λαμβάνω στις 12 Ιουλίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξής απάντηση:
 
"Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας τις 23/06/2018 σας γνωστοποιούμε ότι σε κάθε περίπτωση υπεύθυνοι για την συντήρηση των πεζοδρομίων είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες σύμφωνα με τον Κτιριοδομικό Κανονισμό εκτός και αν υπάρχει αντίστοιχο σε ενέργεια έργο ανάπλασης πεζοδρομίων. Πέραν αυτών εάν υπάρξει δυνατότητα εκ μέρους του δήμου θα φροντίσουμε για όπια αποκατάσταση. Είμαστε στη διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση. Με εκτίμηση Γεώργιος ΟΙκονόμου Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δάφνης-Υμηττού."
 
Ενώ είναι εμφανές ότι το πεζοδρόμιο εφάπτεται στο πάρκο Πέτρου και Παύλου δεν μπόρεσα να καταλάβω σε ποιους παρόδιους ιδιοκτήτες αναφέρεται ο ποιητής.
 
Σαν να μην φτάνει αυτό, 2 Αυγούστου του 2018 λαμβάνω και επίσημο έγγραφο πως πράγματι "δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στο πεζοδρόμιο και υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης"
 
 
Στις 2 Οκτωβρίου απάντησα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και πάλι επισυνάπτωντας νέες φωτογραφίες
 


 
 
Με αφορμή και το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας στο οποίο με ενημερώνετε περί μη βλάβης στο πεζοδρόμιο επί της οδού Αρχ. Αρχατζικάκη 9 και ότι για το εν λόγω πεζοδρόμιο υπεύθυνος είναι ο παρόδιος ιδιοκτήτης,
 
Πιστεύω ότι μιλούμε για κάποια παρανόηση, Και στις πρώτες φωτογραφίες που σας είχα επισυνάψει αλλά και σε αυτές που σας επισυνάπτω τώρα, θεωρώ ότι είναι εμφανές ότι μιλούμε για βλάβη έναντι της Αρχ. Αρχατζικάκη 9 στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται του άλσους Πέτρου και Παύλου και στο οποίο υπεύθυνος δεν είναι κανείς παρόδιος ιδιοκτήτης αλλά ο δήμος.
 
Θεωρώ δε άξιο απορίας πως ο διατελέσας την αυτοψία αρχιτέκτων, κ. Καττής, δεν παρατήρησε την απαράδεκτη και συνάμα τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο εφόσον βρέθηκε στο σημείο και την στιγμή που το σημείο ήταν εμφανές από τις φωτογραφίες και επαρκή περιγραφή.
 
Σας επισυνάπτω νέες φωτογραφίες από το σημείο με ημερομηνία 24-09-2018  όπου μπορείτε ιδίοις όμμασι να δείτε την κατάσταση (κατεστραμμένος κάδος, κατεστραμμένο πεζοδρόμιο με βλάστηση κλπ) επισημαίνοντας το αυτονόητο, ότι αναφέρομαι στο πεζοδρόμιο που εφάπτεται στο άλσος Πέτρου και Παύλου, επί της Αρχ. Αρχατζικάκη και στο ύψος του αριθμού 9 και εξής.
 
Ως εκ τούτου παρακαλώ για τις προβλεπόμενες ενέργειες σας.
 
Συνημμένα:  1) (3) Φωτογραφίες από το σημείο
                   2) Το υπ' αρ. 9684/01-08-2018 έγγραφο σας
 
Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έλαβα καμία νέα απάντηση. Έγινε από τον δήμο κάποιο κούρεμα της βλάστησης και ως εκεί. Το πεζοδρόμιο παραμένει στην ίδια κατάσταση.
 
Διοικητική αβελτηρία είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε; Θέατρο του παραλόγου; όπως και να έχει απευθύνομαι και εκ του ηλεκτρονικού βήματος πλέον ζητώντας το αυτονόητο:
 
Επισκευή του πεζοδρομίου και να τοποθετηθούν κολονάκια ώστε να μην μπορούν να παρκάρουν αυτοκίνητα και βαριά φορτηγά επάνω στο πεζοδρόμιο καταστρέφοντας το και μπλοκάροντας την πρόσβαση των πεζών. 
 
Τι λέει η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού για όλα τα πραφερόμενα; 

Πτώσεις δένδρων σε Γλυφάδα & ΒΒΒ. Αλώβητο το Ελληνικό-Αργυρούπολη, χάριν των έγκαιρων δράσεων πρόληψης

ptosi dentroy glyfada

Συνεχής έντονη βροχή και ισχυρότατοι κατά ριπές άνεμοι που έπνεαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε Νότιους Δήμους της Αθήνας προκάλεσαν την πτώση πολλών μεγάλων δένδρων στον Δ. Β.Β.Β. αλλά, ιδιαίτερα, στον Δ. Γλυφάδας (οδ. Λαζαράκη, Δασκαρόλη, Πειραιώς & Βουλιαγμένης κ.α.)

Οι πτώσεις αυτών των υψηλών δένδρων προκάλεσαν στη Γλυφάδα μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα, καλώδια της ΔΕΗ, αλλά, σε κάποιες περιπτώσεις, και σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγωνιώδεις μεταμεσονύχτιες κλήσεις για βοήθεια δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δ. Γλυφάδας, ενώ, αντίθετα, η Π.Υ. που κλήθηκε και αυτή κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την κοπή και απομάκρυνση των κορμών πεσμένων δένδρων που είχαν, εκτός των άλλων, αποκλείσει τους δρόμους.

Xωρίς ρεύμα έμεινε η Βούλα, η Βάρη και η Βάρκιζα. Τα προβλήματα που έφεραν τη διακοπή ρεύματος προκλήθηκαν από δέντρα που έπεσαν, λόγω ανέμων, πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Εντελώς αντίθετη εικόνα είχαμε στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου δεν αναφέρθηκε μέχρι στιγμής ΚΑΝΕΝΑ παρόμοιο περιστατικό.

Τούτο, προφανώς, οφείλεται στον, από πλευράς της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης, έγκαιρο προληπτικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και ταχεία υλοποίηση από την Υπηρεσία Πρασίνου Προγράμματος κλαδέματος και καλλωπισμού των υψηλών δένδρων της περιοχής του δήμου, μια σημαντικότατη δράση στην οποία είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον εμφανέστατα.

Σημειώνεται, ότι η Πολιτική Προστασία του Δ. Ελληνικού – Αργυρούπολης, η οποία έχει βραβευτεί για την οργάνωση και το έργο της, κλήθηκε να συνδράμει και αυτή το δύσκολο έργο της Π.Υ. για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων στους ανωτέρω όμορους Δήμους.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μετά από πολλά χρόνια, κλάδεμα των επικίνδυνων σε ύψος δέντρων

«Mπαράζ» υποψηφιοτήτων καταγράφεται στους Δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής - Αναλυτικά

eklogiko tmim paidia

«Mπαράζ» υποψηφιοτήτων καταγράφεται στους Δήμους του Νότιου Τομέα της Αττικής καθώς, όπως φαίνεται η απλή αναλογική έχει ανοίξει την όρεξη αρκετών προσώπων που επιθυμούν να μετέχουν στα κοινά, διεκδικώντας το δημαρχιακό «θώκο».

Όπως και σε άλλες περιφερειακές ενότητες, έτσι και εδώ, παρατηρούνται νέα σχεδόν άγνωστα και παλαιά  πρόσωπα, αλλά και οι σταθερές καταξιωμένες από το έργο τους περιπτώσεις.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Στο Δήμο της Καλλιθέας έχουμε «συνωστισμό» ενδιαφερομένων. Πέραν του σημερινού Δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, θέση δημάρχου θα διεκδικήσουν οι Κώστας Ασκούνης, (τέως δήμαρχος), Θεόδωρος Παπαθανασόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Νικόλαος Γιοβανίδης (ανεξάρτητος), Τρύφων Μπουγάς και Λάζαρος Λασκαρίδης καθώς και η Βάσω Μαργαρίτη. Ακούγονται και τα ονόματα των Θοδωρή Ψαλιδόπουλου και Κωνσταντίνου Γρίβα, ενώ το ΚΚΕ θα στηρίξει τον Γιάννη Βακαλόπουλο.

ΓΛΥΦΑΔΑ

Για το Δήμο της Γλυφάδας οι «μονομάχοι» ως τώρα είναι οι εξής: Γιώργος Παπανικολάου (ΝΔ-νυν δήμαρχος), Κώστας Κόκκορης (ΚΙΝΑΛ), Τάσος Ταστάνης (ΣΥΡΙΖΑ) και Αλέξης Στεφανίδης (ΚΚΕ)

ΑΛΙΜΟΣ

Στον Δήμο Αλίμου, ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης που θέτει ξανά υποψηφιότητα θα έχει να αντιμετωπίσει τους:  Ευάγγελο Τσαμήτα, Θάνο Ορφανό, Κώστα Χαρίτο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο (τον τέως δραστήριο αντιδήμαρχο), Κυριακή Καμαρινού από το ΚΚΕ και τον Χάρη Μέξα από την Ελληνική Αυγή. 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Στο «κάστρο» του Διονύση Χατζηδάκη, υποψήφιοι θα είναι οι: Στέλιος Κατσέλης (δικηγόρος), Βίκυ ΑνδρικοπούλουΓιάννης ΦωστηρόπουλοςΑνδρέας ΔούμαςΚώστας ΜερκουράκηςΔημήτρης Πιτούλης και Νίκος Γαρδίκης.

ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στο Δήμο Αγίου Δημητρίου η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου θέτει ξανά υποψηφιότητα και θα έχει να «αντιμετωπίσει» τα εξής πρόσωπα: Αλέξανδρο Αρβανιτάκη (Πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο), Δήμου Γιώτα (στηρίζεται από το ΚΚΕ), Βασίλη Κουτσοβασίλη, Παναγιώτη Λασκαρίδη, Χρήστο Πρεκετέ.

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟΣ 

Στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ταύρου, θέση δημάρχου διεκδικούν οι Ανδρέας Ευθυμίου (νυν δήμαρχος), Μπάμπης ΜπιλίνηςΧριστίνα Διολανίδη.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Στο Δήμο της Νέας Σμύρνης ιδιαίτερη «κινητικότητα» παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες των Σταύρου Τζουλάκη (νυν Δήμαρχος), Γιώργου Λαρίσση, Γιώργου Κουτελάκη, Θέμη Παυλόπουλου και Ιωάννη Κουλιάνη.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης, πέραν του νυν δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος θεωρείται ως το αδιαμφισβήτητο και απόλυτο φαβορί για  2η θητεία του, «παίζουν» τα ονόματα των: Κώστα Στέφα, Χρήστου Κορτζίδη, Μιχάλη Σταυρόπουλου, Θοδωρή Μπούφη και Γιώργου Ιωαννίδη.

Όπως και σε άλλες περιοχές, έτσι και στους δήμους του Νοτίου Τομέα της Αττικής, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το «ονοματολογικό» ενώ δεν αποκλείονται αποχωρήσεις, προσθήκες κλπ.

Ρυθμίσεις για την οικοδομική και περιβαλλοντική αδειοδότηση στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού

elliniko apo xwmateri se ribiera

Εκπρόθεσμη Τροπολογία, που ψηφίζεται σήμερα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, επιφέρει σειρά τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.

Οι ρυθμίσεις - που υπογράφονται από τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σταθάκη, Παπανάτσιου και Φάμελλο - αφορούν το καθεστώς οικοδομικής και περιβαλλοντικής αδειοδότησηςπου διέπει την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο χώρο.

Πριν τις νομοθετήσουν, τις έθεσαν υπόψη της Ανώνυμης Εταιρείας “LamdaDevelopment” και έλαβαν την έγγραφη συναίνεσή της, όπως αναγράφεται στην Αιτιολογική Έκθεση.

Στόχος της Τροπολογίας είναι η προσαρμογή των σχετικών με τις άδειες δόμησης διατάξεων του θεσμικού πλαισίου της επένδυσης του Ελληνικού (ν.4062/2012) προς το νέο καθεστώς οικοδομικής αδειοδότησης που έχει εισαχθεί με το ν.4495/2017, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα ερμηνευτικά ζητήματα και να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών. 

Παράλληλα, επέρχεται προσαρμογή της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων του ίδιου νόμου.

Ενδεικτικά, θεσπίζεται ότι εγκρίνονται με τις οριζόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι περιβαλλοντικοί όροι της εφαρμογής του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.), καθώς και των έργων υποδομής που εξυπηρετούν τη συνολική λειτουργία του Μητροπολιτικού Πόλου και προβλέπεται η σχετική διαδικασία. 

Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι το Γραφείο Ελληνικού της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών εκδίδει τις οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών εντός του χώρου, όπου απαιτείται κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Το πλήρες κείμενο της Τροπολογίας είναι διαθέσιμο ΕΔΩ