Παρ10192018

Τελευταία ΕνημέρωσηΠαρ, 19 Οκτ 2018 2am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

K.E. «EΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης» - Πορεία για μία μεγάλη νίκη

enom poli ke okt 18 konst

Την Τετάρτη (17/10) συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) της παράταξης «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» (Ε.Π) του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου που είναι και επικεφαλή της.

Η συνεδρίαση έλαβε μέρος στο νέο, εκ βάθρων ανακαινισμένο, Α’ ΚΑΠΗ στην οδ. Αλεξιουπόλως της Αργυρούπολης, που – σημειωτέων - ο χώρος του  άφησε… άφωνους τους συνέδρους για τη νέα σύγχρονη αρχιτεκτονική και αισθητική του, καθώς και για τον πλήρη εξοπλισμό του, που τον κάνει ένα αξιοζήλευτο σύγχρονο χώρο φροντίδας, ανάπαυσης, ψυχαγωγίας, εκδηλώσεων και πολιτισμού.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήταν η ανασκόπηση των δράσεων σε όλους τους επιμέρους τομείς της σε εξέλιξη εκλογικής διαδικασίας (Εκλογικά Γραφεία, στελέχωση, ειδικές επιτροπές, έντυπα, ψηφοδέλτιο κ.α), θέματα στα οποία αναφέρθηκε εκτενώς ο Γιάννης Κωνσταντάτος στην σχετική εμπεριστατωμένη εισήγησή του προς το Σώμα.

Διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ», ως ενιαίου και πλήρως οργανωμένου συνόλου, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του προεκλογικής περιόδου, ώστε η παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου να επιτύχει στο Ελληνικό – Αργυρούπολη από την 1η Κυριακή των εκλογών μια μεγάλη νίκη, αδιάφορα για το πόσοι και ποιοι θα είναι οι λοιποί ανθυποψήφιοί του και το εκλογικό σύστημα που θα εφραμοσθεί.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, μεταξύ των άλλων, επενέλαβε ότι η παράταξη αποτελεί ένα πρωτοποριακό κίνημα υπέρ των πολιτών προς τους οποίους ήταν και είναι πάντα ανοιχτή και μάλιστα πρόσθεσε ότι «έχουμε πλέον τόσο μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον, που αν την Κυριακή είχαμε εκλογές, θα κατεβάζαμε…. δύο ψηφοδέλτια»!

enom poli ke okt 18

Τέλος, υπογραμμίσθηκε για ακόμη μία φορά, ότι η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» ήταν και είναι η μεγάλη, ενιαία και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του Ελληνικού - Αργυρούπολης, με πλήρη δημοκρατική δομή και λειτουργία, η οποία δεν έχει σχέση και δεν ποδηγετείτε από κανένα πολιτικό-κομματικό μηχανισμό, μένοντας αυστηρά προσηλωμένη στον καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της και πορευόμενη πάντα μπροστά με μοναδικό οδηγό της το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών, ενόψει μάλιστα και των μεγάλων προκλήσεων και ευκαιριών ανάπτυξης που ήδη ανοίγονται για τον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ:Ο 1ος Δήμος που βάζει στα σχολεία Διαδραστικούς Πίνακες Αφής - Τα οφέλη στην εκπαίδευση

smartboard

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της διοίκησης Κωνσταντάτου που μπήκε σε εφαρμογή για να αποκτήσουν όλα τα σχολεία του Δήμου Ελληνικού - Αργούπολης Διαδραστικούς Πίνακες Αφής εγκαινιάστηκε με την παράδοση του πρώτου ηλεκτονικού εξοπλισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.

Το πρόγραμμα που εξασφάλισε πανελλαδικά πρώτος ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στηρίζεται στην χορηγία της Τράπεζας Alpha Bank και περιλαμβάνει την ηλεκτρονική οθόνη, projector αλλά και πλούσιο αθλητικό υλικό .

Σταδιακά όλα τα σχολεία θα αποκτήσουν ανάλογους πίνακες που στόχο έχουν την εξοικείωση των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες και την βελτίωση της ποιότητας και καλύτερης αφομοίωσης των μαθημάτων τους.

argyr 1 dimotiko smart board

Διαδραστικός Πίνακας: – Ενα σπουδαίο εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία...

Ο Διαδραστικός Πίνακας (Interactive whiteboard) είναι μια ψηφιακή συσκευή αφής που συνδέεται με έναν υπολογιστή και ένα προβολέα (Data projector). Ο προβολέας προβάλει το οπτικό σήμα εξόδου του υπολογιστή στην επιφάνεια του πίνακα μέσω του καλωδίου που μεταφέρει οπτικό σήμα (video cable – VGA).

Ο χρήστης-μαθητής μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα εικονιζόμενα αντικείμενα, χρησιμοποιώντας την αφή. Ο Διαδραστικός Πίνακας πρέπει να είναι συνδεδεμένος με έναν υπολογιστή που δημιουργεί τις πραγματικές εικόνες η τα δεδομένα, μέσω ενός καλωδίου USB (data cable).

Διακρίνουμε τέσσερα (4) στάδια κατά την εισαγωγή του Διαδραστικού Πίνακα στην εκπαιδευτική διαδικασία:

Υποστηρικτική χρήση οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού.

Χρήση διαδραστικών εφαρμογών για τον εμπλουτισμό της διαδακτικής πρακτικής.

Ενεργός εμπλοκή των μαθητών και μετασχηματισμός της μαθησιακής διαδικασίας.

Συνδυασμός με τον ατομικό Μαθητικό Υπολογιστή και μετασχηματισμός του διδακτικού μοντέλου σε ομαδοσυνεργατικό.

Το οφέλη της χρήσης / αξιοποίησης του smart board στα σχολεία:

Ποικιλία αναπαραστάσεων

Χρήση – διαχείριση πολυμεσικού υλικού

Οπτικοποίηση αντικειμένων μάθησηςΔημιουργία και επαναχρησιμοποίηση εκπαιδευτικού διαδραστικού υλικούΠροσέλκυση ενδιαφέροντος

Οικοδόμηση και κατανόηση των εννοιώνΑυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών

Αύξηση ενθουσιασμού και ενδιαφέροντοςΠερισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία

Ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτωνΚαλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό, Κιναισθητικό)Αύξηση αυτοπεποίθησηςΕνίσχυση της μάθησης

Γ. Κωνσταντάτος, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: "Εάλω τα ακίνητα του Δήμου. Αρχίζει Αγώνας μέχρι τελικής πτώσης"

konst ds

Πάνω από 10.000 ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία και κρατικά ακινήτα μεταβιβάζονται για διαχείρισή τους στο Υπερταμείο, δηλαδή τους δανειστές, με το χείριστο 3ο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!

Πιο συγκεκριμμένα, συνολικά ......10.119 ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί. Απίστευτο και όμως αληθινό!!. 

Το ΤΑΙΠΕΔ άπλωσε τα πλοκάμια του και στην ακίνητη περιουσία των δήμων και τη βγάζει στο σφυρί, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν οι δήμοι, αφού δεν γνωρίζουν - πλην ελαχίστων-  πόσα και ποια ακίνητά τους έχουν παραχωρηθεί με σχετικό νόμο που ψηφίσθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Βουλή, στον οποίο - με κουτοπονηριά - τα ακίνητα αυτά δεν αναφερόνται ονομαστικά, αλλά .... με τους κωδικούς τους!!  

Βάσει του 3ου Μνημονίου, οι δσμεύσεις του οποίου ισχύουν, οι δανειστές έχουν απαιτήσει από την Κυβέρνηση και το έχουν πετύχει την εκποίηση... 10.119 ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ακίνητα στα οποία περιλαμβάνονται και τα ακίνητα που ανήκουν στους δήμους και δημιουργήθηκαν με τα χρήματα από τον ιδρώτα των δημοτών τους.  

Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Αγώνας μέχρι τελικής πτώσεως. Κάτω τα χέρια από την περιουσία του Δήμου μας.

13 Δημοτικά ακίνητα (χιλιάδες σε όλη τη χώρα) εκχωρεί η κυβέρνηση στο Υπερταμείο, ανάμεσα τους το Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης , το Πέτρινο Θέατρο, το Εκθεσιακό Κέντρο κ.α.

Ακίνητα που έκτισαν οι προηγούμενες διοικήσεις της Αργυρούπολης από τον ιδρώτα του λαού αυτής της πόλης

Σε οικόπεδα που διεκδικεί το ελληνικό δημόσιο καταχρηστικά και τα οποία γλυτώσαμε με δικούς μας αγώνες, 40 χρόνια τώρα, από τους καταπατητές Νασταιους .

Τα παίρνουν λένε από τον Δήμο . Ποιοι; Από ποιους; Όχι πάντως από εμάς 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη και σύσκεψη της Νομικής υπηρεσίας με τους επικεφαλείς των παρατάξεων και τον λαό της πόλης μας για έναρξη δικαστικού αγώνα και μάχη μέχρι τελικής πτώσεως".

Λεηλασία του έθνους: Παρέδωσαν την Ιστορία μας στους δανειστές - Θα διαχειρίζονται 10.000 μνημεία μέχρι το 2115

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Η μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ μάγεψε τους χιλιάδες θεατές

arvanitaki sourm1

Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι απόλαυσαν οι κάτοικοι του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και γύρω περιοχών με την αιθέρια παρουσία  και ιδιάιτερη φωνή της εξαιρετικής Ελευθερίας Αρβανιτάκη την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ στην πλατεία Σουρμένων, στο Ελληνικό, η οποία κατακλύσθηκε από χιλιάδες κόσμου, με αποτέλεσμα να υπάρξει το αδιαχώρητο. 

Θαυμάσιος ο καιρός, υπέροχα ζεστή βραδιά και μια πανσέληνος στο απόγειό της να περιλούζει με το ασημένιο φως της το πολύχρωμο σκηνικό της μοναδικής αυτής μουσικής εκδήλωσης

arvanitaki sourm4.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έγινε δεκτή στη σκηνή με ενθουσιώδη και παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ όταν άρχισε να ερμηνεύει τις μεγάλες και πασίγνωστες επιτυχίες της ο κόσμος από κάτω τη συνόδευε σιγοτραγουδώντας και αυτός τους στοίχους της.

arvanitaki sourm6

Μαζί της επί σκηνής οι σολίστες Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο, κιθάρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Νίκος Μέρμηγκας (λαϊκά έγχορδα). Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη – Λήδα Ρουμάνη.

arvanitaki sourm2

Προς το τέλος της συναυλίας ο ενθουσιασμός και οι μοναδικοί κυματισμοι της φωνής της εξαιρετικής αυτής ερμηνεύτριας ξεσήκωσαν τον κόσμο, που άρχισε να χορεύει μπροστά στη σκηνή, μαζί και με τους παρόντες στην εκδήλωση Δημάρχους Ελληνικου-Αργυρούπολης και Παλ. Φαλήρου, κ.κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και Διονύση Χατζηδάκη!!

Το δυναμικό παρόν του, όπως πάντα, έδωσε το υπέροχο Σώμα Εθελοντών του Δήμου, χάρις στο οποίο - μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου και τους Αντιδημάρχους - όλα ήταν οργανωτικά άψογα ,πριν και κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης. Σε όλες και όλους αυτούς αξίζουν, για μια ακόμη φορά,  συγχαρτήρια.  

Στο τέλος αυτής, της μεγαλύτερης μουσικής εκδήλωσης που έγινε ποτέ στο Ελληνικό-Αργυρούπολη, ίσως όμως και στα Νότια Προάστια, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε:

arvanitaki sourm5

«Η μαγική φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη μας ταξίδεψε ονειρικά απόψε σε μια πλατεία ασφυκτικά γεμάτη από 5000 και περισσότερους φίλους μας.

Σας ευχαριστούμε όλους για την παρουσία σας και, κυρίως, για τα τρόφιμα και φάρμακα που συγκεντρώσαμε για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο μας...

arvanitaki sourm3

Κάθε χρόνο ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, διότι υπάρχουν πολλοί δημότες μας, που λόγω της οικονομική κρίσης δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο μίας ποιοτικής παράστασης.

Σε αυτούς τους δημότες, δίνουμε την δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν δωρεάν, ενώ παράλληλα βοηθάμε και τις κοινωνικές μας υποδομές, καθώς αντί εισιτηρίου ζητάμε τρόφιμα και φάρμακα για το κοινωνικό μας παντοπωλείο και φαρμακείο." 

Ο Δήμος μπαίνει πλέον στον χάρτη των Δήμων που διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν.

Κάθε χρόνο θα προσπαθούμε ολοένα και περισσότερο ώστε ο Δήμος να φιλοξενεί σπουδαίους και ποιοτικούς καλλιτέχνες.

Ελληνικό και Αργυρούπολη πρωταγωνιστές πλέον και στον πολιτισμό !»

 

 

O Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης υποδέχθηκε τη νέα εκπαιδευτική χρονιά με τις σχολικές εγκαταστάσεις σε πλήρη ετοιμότητα

nipiag proaylio argyr

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες Αργυρούπολης και Ελληνικού, προκειμένου να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά, που εγκαινιάσθηκε σήμερα με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων, όλων των βαθμίδων.

gymnas argyr

Οι εργασίες περιελάμβαναν βαψίματα και επισκευές των σχολικών κτιρίων, καθώς και ευπρεπισμό των αύλειων χώρων τους, στα πλαίσια των συντηρήσεων των σχολικών μας μονάδων με 2 μεγάλες εργολαβίες. ενώ μία τρίτη, προϋπολογισμού ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ, αναγγέλθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

gymnasioa proayl argyr

Mε αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την τελετή του Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, μεταξύ των άλλων, δήλωσε:

"Στα 4 χρόνια της θητείας μας η παιδεία και η αναβάθμιση των σχολείων μας βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Για πάρα πολλά χρόνια τα σχολεία μας παραμελήθηκαν και έμειναν πίσω, και σε δομές και σε συντήρηση, πράγμα ανεπίτρεπτο για μια πόλη σύγχρονη, που θέλει να καμαρώνει για τα παιδιά της και, κυρίως, για την εκπαίδευση που τους παρέχει. 

Ευρισκόμενοι προς στο τέλος της θητείας μας είμαστε όλοι περήφανοι για το έργο που πετύχαμε και στον τομέα αυτόν. Ετσι τα παιδιά μας, μπορούν πλέον να παίζουν, να μαθητεύουν και να χαίρονται τις ώρες που περνάνε στα σχολεία τους.  Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν πάντα το καλύτερο.

Με δύο μεγάλες εργολαβίες και μία τρίτη που ήδη ξεκινάει βαλαμε μπροστά να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα για την πλήρη ανακαίνιση όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μας. 

Με συνέπεια και θέτοντας σε προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής μας κοινότητας, προχωρήσαμε στην έγκαιρη και σωστή συντήρηση των σχολικών μας μονάδων, προσφέροντας στους μαθητές μας και στο εκπαιδευτικό προσωπικό ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον μάθησης.

Εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά μας και σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας καλή σχολική χρονιά με δημιουργία και φώτηση"

paid stah proayl argyr

Θερμές Ευχές σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων για τη νέα σχολική χρονιά έστειλε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Ευαγ. Νικοθόδης.