Παρ08172018

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 16 Αυγ 2018 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Τσουνάμι” ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στην Αττική

theod trof1

Τσουνάμι» ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και έμπρακτης συμπαράστασης προκάλεσε στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, η ανείπωτη εθνική τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

theod trof2

Περισσότεροι από 1500 δημότες, κάτοικοι και φορείς του Ελληνικού - Αργυρούπολης, ανταποκρινόμενοι άμεσα σε κάλεσμα -έκκληση του Δημάρχου, Γίαννη Κωνσταντάτου, προσήλθαν στο Συνεδριακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" της πόλης μεταφέροντας κάθε είδος ανάγκης που θα μπορούσε ο καθείς να προσφέρει και θα ήταν χρήσιμο για τους πυρόπληκτους συνμπολίτες μας. 

Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από την ζωή αγκαλιασμένες έχουν συγκλονίσει όλους μας. Η πατρίδα μας ζει μία ανείπωτη τραγωδία. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Αυτή την ώρα πρέπει να δείξουμε ενότητα και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας στις πληγείσες περιοχές. Όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ανέφερε το κάλεσμα - έκκληση του Δήμου προς τους πολίτες Ελληνικού-Αργυρούπολης..

theod trof3

Ετσι, συγκεντρώθηκε μια απίστευτη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, όπως νερό, τροφίμα, φάρμακα, ξηρά τροφή κ.α., τα οποία, οι εξαιρετικά δραστήριοι και αξιέπαινοι εθελοντές του δήμου μαζί και με τους προστρέξαντες πολίτες, ταξινόμησαν και συσκεύασαν για να μεταφερθούν στη συνέχεια - με μέριμνα του Δήμου - στις πληγείσες από την πύρηνη λαίλαπα περιοχές.

theod trof4

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά: 

"Είμαι πολύ συγκινημένος, γιατί αυτό είναι το μεγαλείο του λαού μας, που δείχνει το μέγεθος του απέναντι στην απίστευτη αυτή τραγωδία.

Ιδιως τα δεκαδες νεα παιδιά μας ειναι συγκλονιστικά. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά. 

Έχω το προνόμιο να έχω υπέροχους ανθρώπους για συνδημότες μου και, ειλικρινά, είναι απίστευτη η συγκίνηση που μου έδωσαν όλοι τους.

Άψογη η οργάνωση του Δήμου και των εθελοντών μας.Ευχαριστώ ολόψυχα  όλα τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας του Δήμου μας, γιατί δουλέψανε σκληρά  δύο ημέρες για να μπορέσουν να συσκευάσουν και να στείλουν όλη αυτή την τεράστια ποσότητα ειδών στη Ραφήνα."

theod trof5

 

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: «Αντιπολίτευση» χωρίς ύβρεις και παραπληροφόρηση δεν γίνεται;

metegatastasi dimou

Eίναι λυπηρό, αλλά φαίνεται πως η παράταξη του κ. Χρ. Κορτζίδη δεν χάνει ευκαιρία να εξαντλεί το αντιπολιτευτικό "μένος" της, όχι αρχικά κατά κύριο λόγο σε συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου – για τα οποία έχει εξάλλου καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη – αλλά στη συνέχεια, και σε αναληθή δημοσιεύματα, που έχουν ως στόχο την παραπληροφόρηση των δημοτών, για προφανείς λόγους. 

Ένα τέτοιο πρόσφατο δημοσίευμα – ανακοίνωση της αναφέρεται στην μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του δήμου από το πρ. αεροδρόμιο σε δημοτικό χώρο εκτός της περιοχής, προβάλλοντας, μεταξύ των άλλων, τον ισχυρισμό, ότι η σχετική απόφαση λήφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ.. χωρίς να γίνει καμιά ενημέρωση και διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς που σχετίζονται με το θέμα.

Αποστομωτική απάντηση στον κ. Κορτζίδη δίνει ο πρ. υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος και νυν ενεργό στέλεχος της "Ενωμένης Πόλης Ελληνικού-Αργυρούπολης", κ. Μιχ. Σφυρίδης, ο οποίος αναφερόμενος στην εν λόγω ανακοίνωση – δημοσίευμα του κ. Κορτζίδη, υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τα εξής:

sfyridis mix

Ο κ. Μιχ. Σφυρίδης

«Λυπάμαι πραγματικά, γιατί οποίος είναι υπεύθυνος για αυτό το δημοσίευμα δεν είναι σωστά πληροφορημένος και, συνεπώς, αυτό το δημοσίευμα έχει ως απώτερο σκοπό την παραπληροφόρηση των δημοτών στο έπακρον!

»Επιτρέψτε μου να σας πω εγώ ποια είναι η αλήθεια, δεδομένης της θέσης μου ως εκπρόσωπου της Δημοτικής Αρχής για τις εγκαταστάσεις των γηπέδων των Σουρμένων.

»Κατ αρχήν, το κεντρικό γήπεδο, όπως και το διπλανό 5Χ5, θα παραμείνουν ως έχουν και, συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2017 που έχω αναλάβει αυτήν την θέση αυτή έχουν γίνει πάρα πολλά έργα, που είχαν για πάρα πολλά χρόνια να γίνουν και, βέβαια, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

» Όσο για το υπόλοιπο κομμάτι που αναφέρει το δημοσίευμα, ναι εκεί θα μεταφερθεί ο Τομέας της Καθαριότητας και να σας πληροφορήσω κύριοι. πως ήδη οι παράγοντες της θρυλικής ομάδας των Σουρμένων έχουν έρθει σε επαφή και έχουν συμφωνήσει με την Δημοτική Αρχή για το γήπεδο 9 Χ 9 που θα χαθεί, όπως επίσης για δυο νέα γήπεδα που θα τους παραχωρηθούν.

»Τώρα, όσον αφορά τον υπόλοιπο χώρο, ψάξτε καλύτερα ποιοι τον εκμεταλλεύονται και δεν έχουν καμία σχέση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας των Σουρμένων!

»Τέλος, θέλω να σας πω πως είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που έχω κάνει όσο καιρό είμαι εκεί και είμαι, επίσης, πολύ υπερήφανος που έχω την στήριξη του Δημάρχου μας Γιάννη Κωνσταντάτου, αν και πολλές φορές τον ζαλίζω!»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Ξεκίνησαν και υλοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα ασφαλτόστωσης δρόμων της πόλης

asfaltostrosi

Στον Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης ξεκίνησε να υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Δημοτικής Αρχής Κωνσταντάτου, που αποτελούσε προεκλογική του δέσμευση, αλλά και ανικανοποίητο πάγια αίτημα των πολιτών - οδηγών της πόλης επί πολλά χρόνια. 

Πρόκειται για το έργο ασφαλτόστρωσης δρόμων του Ελληνικού-Αργυρούπολης, το κάκιστο οδόστρωμα των οποίων αποτελούσε μόνιμη πηγή ταλαιπωρίας και διαμαρτυρίας για τους διερχόμενους οδηγούς. 

Σημειώνεται ότι έργο ασφαλτώστρωσης των δρόμων της πόλης είχαν να δουν οι κάτοικοί της εδώ και περίπου .... 20 χρόνια!!

Η αρχή έγινε από την Μαρ. Γερουλάνου, μία από τις κεντρικές αρτηρίες της Αργυρούπολης, η οποία έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί  κατά το ήμισυ του συνολικού μήκους της, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στο υπόλοιπο από την Πλ. ΑΓ. Τριάδας μέχρι τη Λεωφ. Βουλιαγμένης. 

asfaltostrosi geroul

H οδ. Μαρ. Γερουλάνου της Αργυρουπολης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του σημαντικότατου αυτού έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ και μετά τη Μαρ. Γερουλάνου το έργο - στο επόμενο χρονικό διάστημα - θα συνεχισθεί  στις κεντρικές οδούς Γ. Μαρίνου, Λεωφ. Ιασωνιδου κλπ. . 

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά:

"Είναι ένα ακόμα μεγάλο έργο του προγράμματός μας που υλοποίουμε με συνέπεια, σταδιακά θα επεκταθεί σε πολλούς δρόμους της πόλης μας και, ενώ έπρεπε, δεν είχε γίνει για περισσότερα από 20 χρόνια.

Δυστυχώς η Τροχαία δεν μας επέτρεψε να γίνονται οι εργασίες το βράδι, γι αυτό και ζητάμε την υπομονή, αλλά και την συνεργασία σας για την ομαλή και άνευ εμποδίων εξέλιξη και ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών των συνεργείων μας. 

Συνεχίζουμε δυναμικά σε όλους τους τομείς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον δήμο μας"

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Νέο ρεκόρ μετακινήσεων κατέγραψε η δημοτική συγκοινωνία

dimotiki sygkoinonia elliniko argyroupoli

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η Δημοτική Συγκοινωνία Ελληνικού-Αργυρούπολης με πάνω από 20.000 δωρεάν μετακινήσεις πολιτών τον μήνα. 

Ως γνωστό η 1η γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας εγκαινιάσθηκε το 2016 από τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο. 

Σήμερα λειτουργούν τρείς συνολικά γραμμές που καλύπτουν όλες τις γειτονιές της πόλης και τις συνδέουν με όλες τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες - εγκαταστάσεις και βέβαια με τους σταθμόυς του ΜΕΤΡΟ. 

Οι γραμμές αυτές είναι οι εξής:

ΓΡΑΜΜΗ 1: ΜΕΤΡΟ - Ανω Αργυρούπολη

ΓΡΑΜΜΗ 2: Σούρμενα - Αργυρούπολη

ΓΡΑΜΜΗ 3: Ελληνικό - Σούρμενα 

Με το νέο στόλο των οχημάτων, που περιλαμβάνει σύγχρονα λεωφόρεία με εσωτερικές οθόνες ενημέρωσης για τις στάσεις και ειδικές ράμπες για τα ΑμΕΑ., οι πολίτες εξυπηρετούνται γργορότερα και ασφαλέστερα. 

"Μου έχει γίνει απαραίτητη για τις μετακινήσεις μου με το ΜΕΤΡΟ, που πρώτα δεν μπορούσα να  το χρησιμοποιήσω, λόγω της μεγάλης απόστασης από το σπίτι μου που έπρεπε να περπατήσω" λέει η 65χρονη κα Μαρία Κ, που, όπως μας δήλωσε, κατοικεί στην οδ Αθ. ΔΙάκου της Ανω Αργυρούπολης". 

Η Δημοτική Συγκεινωνία είναι από τα πρώτα - μεταξύ πολλών άλλων - σημαντικά έργα της δημοτικής αρχής Κωνσταντάτου, η οποία υλοποίησε τη σχετική προεκλογική δέσμευσή του, που βελτιώνει σημαντικά τη ποιότηα ζωής στον πρώην παραμελημένο από την προηγούμενη διοίκησή του δήμο. 

"Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, υλοποιώντας με συνέπεια προς όφελος των συμπολιτών μας ΟΛΑ τα έργα και δράσεις του Προγραμματός μας" τονίζει με έμφαση ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

 

 

Αλλάξαν όψη και άποψη όλες οι Παιδικές χαρές και τα Πάρκα του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης

pai xara kromnis

Οι 32 Παιδικές Χαρές του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης μετά την διαδικασία της πλήρους αναφόρφωσης και επίσημης πιστοποίησής τους έχουν πάρει πια άλλες διαστάσεις στην κοινωνική ζωή και άλλη φιλοσοφία στην γειτονιά, μαζί βέβαια και σε συνδυασμό - δέσιμο και με τα νέα πολύ όμορφα και πρότυπα Οικογενειακά Πάρκα που δημιούργησε, για τα οποία βραβεύθηκε.

Οι Παιδικές Χαρές του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι πια ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάντησης και επικοινωνίας των ανθρώπων της γειτονιάς των γονιών και των παιδιών, πράγμα που διαπιστώνει ο καθείς καθημερινά.

Ο Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης εντρήφησε με τη δέουσα προσοχή στο θέμα και ξέφυγε από την παλιά κλασική εικόνα με τα μέχρι πέντε μεταλικά όργανα που απευθύνονταν αποκλειστικά και μόνο στις μικρές ηλικίες, μη παρέχοντας καμία ασφάλεια στα παιδια.

paidi xara argyr

Κατ’ αρχήν μπήκαν κατάλληλα όργανα για όλες τις ηλικίες μέχρι 12 ετών και όχι μόνο για τις ηλικίες μέχρι έξι - επτά ετών όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα. 

Μπήκαν τραπεζάκια, κιόσκια και σκίαστρα για την εξυπηρέτηση και την άνετη παραμονή των συνοδών.

Δημιουργήθηκαν νέες η αντικαθιστάθηκαν όλες οι επιφάνειες  με ασφαλείς πλάκες από ανθεκτικό συνθετικό πλαστικό.

Ο Δήμος προσέφυγε σε νέα οικολογικά υλικά, όπως το ξύλο και δροφυτεύθηκαν οι χώροι για να δώσουν τη διάσταση του πάρκου.

Δημιουργήθηκαν ακόμη και θεματολογικοί χώροι.

paidiki xara elliniko

Τοποθετήθκαν υπάιθρια όργανα γυμναστικής και για μεγάλους.

Ακολουθήθηκαν οι  δέουσες παιδαγωγικές οδηγίες για την ακολουθία και τις αποστάσεις των οργάνων μεταξύ τους.

Διαμορφώθηκαν χώροι πολύ πιο φυσικοί, ή και κατάλληλα ζωγραφισμένοι, και πολύ πιο δεμένοι με το υπόλοιπο περιβάλλον. 

Το μόνο που απομένι να λυθεί, για το οποίο υπάρχει προβληματισμός, είναι το θέμα των τουαλετών που φάινεται να τις ζητάει όλο και περισσότερο ο κόσμος.

paid xara anexart

Ομως, το σημαντικότατο αυτό έργο της Δημοτικής Αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 32 καινούργιες Παιδικές Χαρές που ανακαινίστηκαν και τα 3 νέα Οικογενειακά Πάρκα που κατασκευάστηκαν, έγιναν μέσα στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και σχεδόν χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης, αφού τα χρήματα αντλήθηκαν, κυρίως, από χορηγίες αλλά, από την Περιφέρεια (5 παιδικές χαρές) και ένα μικρό μέρος από ιδίους πόρους.

parko anejart