Κυρ11192017

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 18 Νοε 2017 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Πολιτιστική Δράση του Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης με 3 άλλους Δήμους, να μην κλείσει το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Μπορείτε να βοηθήσετε;

loudovikos anogeivn

Ελληνικό - Αργυρούπολη, Περιστέρι, Μαρούσι, και Ναύπλιο ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε το "Χαμόγελο του Παιδιού", να μην σταματήσει την λειτουργία του

Στις 17 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης” (στην Πλ. Δημαρχεόυ, επί της Λεωφ. Κύπρου) έρχεται η σειρά του Ελληνικού - Αργυρούπολης, να φιλοξενήσει την εξαιρετική θεατρική παράσταση, "Ο Ζαν Κοκτώ συναντά τον Λουδοβίκο των Ανωγείων!” 

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, μαζί με τις ηθοποιούς Ναταλία Μαργωμένου και Μαρία Χανιωτάκη θα παρουσιάσουν με ένα μοναδικό τρόπο τα κείμενα του σπουδαίου δημιουργού Ζαν Κοκτώ.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος, προσκαλεί όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν, και να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμα φορά πως η πόλη του Πολιτισμού, το Ελληνικό-Αργυρούπολη, είναι και η πόλη της Ανθρωπιάς.

Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν, στο σύνολο τους, στο «Χαμόγελο του παιδιού», για να μην κλείσει

Ώρα έναρξης: 20:30, Πολιτιστικό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Αργυρούπολη

Τιμή εισόδου: από 7 € (αντί εισιτηρίου θα δίνεται απόδειξη δωρεάς του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»).

Πληροφορίες στο 15415 (Γραμμή Εξυπηρέτησης Δημοτών)

loudovikos ton anodeivn

Ο Ζαν Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Υπήρξε ενεργό μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων, θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό. Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Ζαν Κοκτώ οραματίστηκε να εντάξει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο.

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ δίνουν τη διάσταση της ανατρεπτικής προσωπικότητας του, τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, τον οίστρο του, τη γόνιμη φαντασία του, το λεπτό του χιούμορ του, την ταχύτητα του ύφους, τη αριστοτεχνική καλλιγραφία του πορτρέτου, την παιδική αφέλεια και την τρυφερή αγαλλίαση που διέκρινε τον ψυχισμό του. Για τον Ζαν Κοκτώ «η ζωή ήταν μια οριζόντια πτώση».

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Διευρύνεται το δίκτυο κοινωνικής προστασίας του και με ΚΕΠ Υγείας.

kep ygeias 11

Διευρύνει το Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας στο Ελληνικό – Αργυρούπολης η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου, υλοποιώντας με συνέπεια και συνέχεια το Πρόγραμμα των Αξόνων Δράσεις του σε όλους του τομείς.

Μετά την ίδρυση και την επιτυχή λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου Ενδυσης και του Κοινωνικού Φαραμακείου, ήρθε η σειρά και του ΚΕΠ Υγείας.

Παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου, του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δημάρχου Αμαρουσίου, βουλευτ'ων, του  Γραμματέα του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, Σωτήρης Παπασπυρόπουλου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Συμεών, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων  και πλήθους πολιτών, εγκαινιάστηκε το 1ο ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, που βρίσκεται στην οδό Αλεξιουπόλεως 27, στην Αργυρούπολη.

Το ΚΕΠ Υγείας, μία σημαντική κοινωνική δομή, που όπως αναφέρθηκε, έρχεται να προστεθεί και να ενισχύσει το ευρύ φάσμα κοινωνικών δομών που έχει αναπτύξει ο δήμος, προκειμένου να βοηθήσει του δημότες που τους έχει "χτυπήσει" η οικονομική κρίση.

Βασικό μέλημα του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των δημοτών, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

kep ygeias 2

Οπως δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Γ. Κωνσταντάτος:

"Εγκαινιάσθηκε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας! Παρουσία πλήθους δημοτών μας, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ Συμεών, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατουλη , της Βουλευτού κας Μεγαλοοικονόμου και συναδέλφων εγκαινίασαμε απόψε μια ακόμα σημαντική κοινωνική δομή στον Δήμο μας του ΚΕΠ Υγείας ( έχει προηγηθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο, Παντοπωλείο και Φροντιστήριο κ.α). Ο Αγώνας μας για την υγεία και την πρόληψη θα είναι συνεχής. Δίπλα στους πολίτες μας πάντα."

kep ygeias 3

Ο δημότης θα μπορεί να επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους του και να ενημερώνεται για θέματα προληπτικής υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας Ελληνικού - Αργυρούπολης λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00 έως 13:00.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 9961973 & 210 9904205

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Με εξαιρετική λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ (φωτο)

arg parel oxi exedra

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Αργυρούπολη και το Ελληνικό για να καμαρώσει και να χειροκροτήσει εκατοντάδες μαθητές, αθλητές και μέλη των Συλλόγων του Δήμου που παρέλασαν ενώπιον του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, των μελών της διοίκησής του κλπ Αρχών της πόλης.

ellin doxologia oxi

arg konst katath stef

Πριν από την έναρξη των παρελάσεων, έγιναν δοξολογίες στους Ι.Ν. Μεταμόρφωσης και Αγ. Βαρβάρας, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και εκφωνήθηκαν οι καθιερωμένοι πανηγυρικοί της ημέρας στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη.

ellin plateia OXI

arg stef plateia kosmos oxi

arg parel oxi syllogoi

Στην λαμπρότητα του εορτασμού συνέτεινε ο σημαιοστολισμός της πόλης και η κάλυψη του Δημαρχείου Ελληνικού – Αργυρούπολης με μία τεράστια γαλανόλευκη ...350 τ.μ (!). , τη μεγαλύτερη της Ελλάδας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησηςι:

"Nαι η μεγαλύτερη σημαία είναι στον Δήμο μας! Αργυρούπολη του Πόντου, Σούρμενα, Τραπεζούντα (οι αλύτρωτρες πατρίδες), Ήπειρος, Εφτάνησα , Πελοποννησος , Θεσσαλία, Μακεδονία, Κρήτη, Ρούμελη, Θράκη , Αιγαίο όλη η Ελλάδα στην Σημαία μας.

Ο Δήμος μας τιμάει το ΌΧΙ του Ελληνικού Λαού ως πόλη προσφύγων και ξεριζωμένων Ελλήνων, ως πόλη που φέρει την ιστορία χιλιάδων ετών στην ονομασία της, δηλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος.

arg dimar simaia 1

Στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, στους εκπαιδευτικούς, στους συλλόγους και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας για την άψογη συμμετοχή και διοργάνωση και των δύο παρελάσεων στο Ελληνικό και Αργυρούπολη. Χρόνια Πολλά σε όλους.»

Δ.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ: Μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης κ.α. σε 9 δρόμους & λεωφόρους

konst dourou

Προγραµµατική Σύµβαση µε αντικείµενο την υλοποίηση του μεγάλου έργου «Ασφαλ τοστρώσεις διαφόρων οδών και λεοφώρων του ∆ήµου Ελληνικού - Αργυρούπολης» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα ∆ούρου και ο ∆ήµαρχος Ελληνικού - Αργυρού πολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισµού 1.000.000 ευρώ µε ΦΠΑ, που χρηµατοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Αντικείµενο του έργου είναι η επισκευή και συντήρηση της ασφαλτόστρωσης του οδοστρώµατος οδών ή τµηµάτων οδών του ∆ήµου Ελληνικού - Αργυρούπολης που λόγω του χρόνιου παραμελησμού τους παρουσιάζουν φθορές, µε στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριµένα, το έργο περιλαµβάνει ασφαλτι κές εργασίες, τροποποίηση στάθµης και επισκευή φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης αγωγών οµβρίων ή ακαθάρτων, διαγραµµίσεις - αναδιαγραµµίσεις κ.α..

Οι εργασίες συντήρησης θα υλοποιηθούν στις παρακάτω οδούς: και λεωφόρους:

• Ανεξαρτησίας στην Αργυρούπολη (Πλατεία 208 - Λ. Αργυρουπόλεως)

• Μ. Γερουλάνου στην Αργυρούπολη (Λ. Βουλιαγµέ νης - Αβέρωφ)

• Ιασωνίδου στο Ελληνικό (Λ. Βουλιαγµένης -Γούναρη)

• Αφροδίτης στο Ελληνικό (Λ. Βουλιαγµένης - Τριπό λεως)

• Κοµνηνών στο Ελληνικό (Ιπποκράτους - Λ. Βουλιαγ µένης)

• Χαλδείας στο Ελληνικό (Αφροδίτης - Ιασωνίδου)

• Ξάνθου στο Ελληνικό (Τύχης - Ιασωνίδου)

• Γ. Μαρίνου στο Ελληνικό (Τριπόλεως - Χρ. Τραπε- ζούντος) - πεζόδροµος

• Αθ. ∆ιάκου στο Ελληνικό (Ριζούντος - Τριπόλεως)

Τέλος, σηµειώνεται ότι τη δηµοπράτηση, την υπογραφή σύµβασης µε τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαµβάνει ο ∆ήµος Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Μήνυμα Δημάρχου Κωνσταντάτου για την 28η Οκτωβρίου- Το πρόγραμμα των εορτασμών

konstan ds kypelo 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες ,

Την 28η Οκτωβρίου τιμάμε τη δύναμη της ψυχής εκείνων που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Τιμάμε εκείνους που έγιναν διαχρονικό πρότυπο αγώνα και πίστης στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το Έθνος και τον Θεό μας.

Ο πατριωτισμός εκείνων έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να γίνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές, να δημιουργήσει το μέλλον.

Το «όχι» των Ελλήνων στις 28 Οκτωβρίου του 1940 απέναντι στον εχθρό που απαίτησε την παράδοση της Πατρίδας μας, σήμερα αναδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Μας θυμίζει ότι ο αγώνας για αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, πρόοδο, ελπίδα πρέπει να είναι μόνιμος, διαρκής και χωρίς οπισθοχώρηση, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Για αυτό απαιτείται να είμαστε συνεχώς σε επαγρύπνηση.

Με την Ελλάδα στην καρδιά και την ψυχή μας, με τις Παραδόσεις μας μπροστά, με την Πίστη μας στο Θεό ακλόνητη.

Σας εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά, με υγεία και αποφασιστικότητα, σταθεροί στις ανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που αρμόζουν στο έθνος μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 

dimarxeio elliniki simaia

Κατά τον εορτασμό της  28ΗΣ Οκτωβρίου έτους 2017   θα πραγματοποιηθούν  στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη οι παρελάσεις σχολείων και φορέων.

Η παρέλαση  στην Δημοτική Κοινότητα Ελληνικού θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφ. Ιασωνίδου με κατεύθυνση από την οδό Αμαζόνων έως την Ριζούντος και της  Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί στη οδό Μαρίνου Γερουλάνου με κατεύθυνση από την οδό Στ.Σαράφη μέχρι και την οδό Μακεδονίας.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού στην Αργυρούπολη θα γίνει από τον κ.  Αθανάσιο Καλύβα ,Αντιδήμαρχο Συντήρησης Υποδομών και Εγκαταστάσεων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  και στο Ελληνικό  από τον κ. Ευάγγελο Τσουδερό, , Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος θα παραστεί και στις δύο παρελάσεις των δημοτικών κοινοτήτων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ