Τετ04242019

Τελευταία ΕνημέρωσηΤετ, 24 Απρ 2019 12am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Θρήνος και οργή από εκατοντάδες λαού στην κηδεία του δολοφονημένου 35χρονου Κωνσταντίνου στη Βόρεια Ηπειρο

Θρήνος και οργή από εκατοντάδες λαού στην κηδεία του δολοφονημένου 35χρονου Κωνσταντίνου στη Βόρεια Ηπειρο

katsifis nekros

Περίπου 2.000 άνθρωποι με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια, εσπευσαν στις Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που πριν από 10 ημέρες εκτελέστηκε με δύο σφαίρες στην καρδιά από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί για τις 14.00 το μεσημέρι και από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο χωριό για να αποχαιρετήσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Νωρίτερα, στην πλατεία του χωριού έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ συχνά οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν το σύνθημα: «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς».

Επίσης υπάρχουν συνθήματα και για τη Μακεδονία και σημαίες στις οποίες αναγράφεται: «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Μάλιστα υπάρχουν και πολλοί δημοσιογράφοι όχι μόνο από Ελλάδα, αλλά και από Αλβανία.

Επί ποδός βρίσκονται όλη μέρα και οι αστυνομικές και τελωνειακές δυνάμεις στην Κακαβιά, καθώς η κίνηση προς Αλβανία είναι αυξημένη. Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται είναι εξονυχιστικοί: οι επιβάτες πρέπει να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία και να δέχονται σχολαστική έρευνα.
 
Απαγορευτικές είναι όχι μόνο οι ελληνικές σημαίες, αλλά και τα στρατιωτικά ρούχα. Το πρώτο ενισχυμένο μπλόκο από την ελληνική αστυνομία γίνεται στο Καλπάκι και ακολουθεί ενδελεχής έρευνα σε οχήματα και επιβάτες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.
 
kosmos01
 
kosmos02
 
kosmos03
 
kosmos08
 
kosmos05
 
kosmos06
 
 
Με την ελληνική σημαία το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα 

Σκεπασμένος με την ελληνική σημαία είναι ο τάφος του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο 35χρονος ομογενής ο οποίος έπεσε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Το χωριό έχει γεμίσει ελληνικές σημαίες και η σορός του ήταν από χθες το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι, σύμφωνα με τις παραδόσεις. Το μνήμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ήδη σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.