Κυρ01202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 20 Ιαν 2019 3am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα ProRata: 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

ProRata: 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

dimoskopisi

Ανοίγει ξανά η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά είνα πάλι στις δέκα μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata. Συγχρόνως, οι Έλληνες ζητούν κάθαρση. 

Η δημοσκόπηση που έγινε για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ένα 24%, όταν η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 34%. Ο αντίστοιχος σφυγμός της Prorata του Ιανουαρίου έδειχνε οκτώ μονάδες διαφορά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 13%. Μάλιστα, το ΚΚΕ "τσιμπάει" μία μονάδα.

Η Χρυσή Αυγή φτάνει στο 10%, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 8%, ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης - Μπαλτάκος) είναι το 6% και στο τέλος είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση με 5%.

Το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να έχει χαμηλή συσπείρωση αφού μόνο ένα 55% των ψηφοφόρων του το 2015 θα τον ξαναψηφίσει.

Ανάγκη η κάθαρση

Οι πολίτες, σύμφωνα με τον Σφυγμό για τον Μάρτιο, ζητούν κάθαρση στο πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαφάνεια και το 60% ζητεί τη διελεύκανση του σκανδάλου Novartis. To 48% των  της ΝΔ το αξιολογούν ως σημαντικό. 

Ως προς τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, to 36% πιστεύει ότι υπηρετεί τον στόχο της κάθαρσης, ενώ το 35% ότι πλήττει τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών. 

 Intimenews