Τρι02202018

Τελευταία ΕνημέρωσηΤρι, 20 Φεβ 2018 7pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Ελλαδα Λίαν επικίνδυνα "παιχνίδια" της Τουρκίας στο Αιγαίο -Πού οδηγεί το "καρότο-μαστίγιο" της Άγκυρας. ΥΠΕΞ: Eχουν χάσει και τον κοινό νου

Λίαν επικίνδυνα "παιχνίδια" της Τουρκίας στο Αιγαίο -Πού οδηγεί το "καρότο-μαστίγιο" της Άγκυρας. ΥΠΕΞ: Eχουν χάσει και τον κοινό νου

polemiko naftiko

Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο παίζει πλέον η Άγκυρα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο του καρότου και του μαστιγίου. Μετά το περιστατικό με την προσπάθεια βύθισης του σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό και την έντονη αντίδραση της Αθήνας η γείτονα κινήθηκε σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις:

-Από την μία πλευρά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαιώνοντας του ότι το περιστατικό δεν έγινε εσκεμμένα, να εννοηθεί ότι επρόκειτο περί ατυχήματος.

-Από την άλλη, σε συνέχεια τους επεισοδίου στα Ίμια αλλά και όσων συμβαίνουν με την Κυπριακή ΑΟΖ, την ίδια ώρα με ανακοίνωσή της το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστήριζε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, ενώ παράλληλα με NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία στην οσία αποκλείει την ερχόμενη Πέμπτη 22/2 το Καστελόριζο!

Να σημειωθεί ότι ενώ μέχρι πριν το γεγονός με το σκάφος του Λιμενικού υπήρχε μεν αυξημένη ετοιμότητα από τις ελληνικές Αρχές αλλά όχι και ανησυχία, πλέον από πολλές πλευρές εκφράζονται φόβοι ότι η κλιμάκωση της έντασης μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία έχει χάσει και τον κοινό νου

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου», σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς με αφορμή την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο νωρίτερα ανέφερε ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

«Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία», ανέφερε ο κ. Γεννηματάς.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την ελληνική πλευρά, αναφερόμενο στο περιστατικό στα Ίμια, όπου σκάφος του Λιμενικού με πλήρωμα 27 άτομα εμβολίστηκε με την πλώρη από τουρκική ακταιωρό.