Σαβ09212019

Τελευταία ΕνημέρωσηΣαβ, 21 Σεπ 2019 4pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Παραξενα Ελλαδα

Τα 5 ζώδια που έχουν για διάφορους λόγους το ψέμα στο... τσεπάκι τους

zodia

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι από τους οποίος γοητευόμαστε αποδεικνύονται μεγάλοι ψεύτες. Το να μπορέσεις να προβλέψεις ποιος μπορεί να σε.. φλομώσει στα ψέματα δεν είναι φυσικά εύκολο. Με τη βοήθεια των ζωδίων όμως, μπορούμε να εντοπίσουμε τα λιγότερο ειλικρινή ζώδια.

Όλοι λέμε ψέματα. Κάποιες φορές η αλήθεια είναι ότι τα ψέματα μας βγάζουν από δύσκολες θέσεις. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, χρησιμοποιούμε τα ψέματα για να μην αποκαλυφθούν μυστικά, για να χειραγωγήσουμε ανθρώπους ή για να.... απατήσουμε τους ερωτικούς μας συντρόφους.

Ωστόσο, κάποια ζώδια έχουν έμφυτο αυτό το... ταλέντο και τους είναι πιο εύκολο να ξεστομίσουν ψέματα και δικαιολογίες. Δεν πρέπει όμως να το δένουμε και κόμπο, ότι όποιος γεννιέται υπό των αστερισμό αυτών των ζωδίων είναι ψεύτης... εκ γενετής. Αλλά αν ακούγοντας τις ιστορίες κάποιου, σας φαίνονται περίεργες, ρωτήστε το ζώδιο του και κρίνετε αναλόγως! Κι αφού είδαμε τα πιο συχνά ψέματα που λέει κάθε ζώδιο, πάμε να δούμε τους... Πινόκιο του ζωδιακού κύκλου.

Ιδού λοιπόν τα 5 ζώδια που είναι οι καλύτεροι ψεύτες

1. Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι μπορούν να σου κάνουν το άσπρο... μαύρο. Θα αλλάξουν λίγο τα γεγονότα και την πραγματικότητα για να τα προσαρμόσουν ανάλογα με την περίσταση και για να τα παρουσιάσουν όπως αυτοί θέλουν. Πιο πολύ θα το κάνουν για να κερδίσουν τον ακροατή τους και όχι επειδή έχουν δόλο. Συνήθως τα... παραμύθια τους λειτουργούν σαν άμυνα για να προφυλάξουν τον ιδιωτικό τους χώρο, που είναι πολύ σημαντικός για αυτούς. Επίσης, δίνουν πολλές υποσχέσεις, αλλά μην δίνετε και πολλή σημασία, γιατί το πιο πιθανό είναι την επόμενη μέρα να τα έχουν ξεχάσει. Και κάπως έτσι κερδίζουν τη φήμη του ψεύτη.

2. Λέων

Οι Λέοντες είναι γνωστοί για τον εγωισμό τους. Για να τον προστατεύσουν, μπορεί να οδηγηθούν σε ψέματα και υπερβολές. Όταν νιώσουν έστω και λίγο ανασφαλείς, μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα ψέματα με σκοπό να υποτιμήσουν τους άλλους και να φανούν αυτοί βασιλικότεροι του... βασιλέως. Μπαίνουν στη διαδικασία χειραγώγησης των άλλων και με μαεστρία θα σε πείσουν ότι κάνουν τα πάντα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, κι ας μην έχουν ιδέα. Επίσης, η ανάγκη του Λέοντα να είναι αποδεκτός στους άλλους, μπορεί να τον κάνει να... παραφουσκώνει λίγο τα πράγματα. Θέλει να βγαίνει πάντα νικητής, οπότε τα παίζει όλα για όλα.

3. Σκορπιός

Η αυξημένη ικανότητα του Σκορπιού να ψεύδεται, προέρχεται από το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ ικανός στο να το κρύβει. Μπορεί σε γενικές γραμμές οι Σκορπιοί να είναι ειλικρινείς, όταν όμως αποφασίσουν να πουν ψέματα, είναι τόσο καλοί στο να ξεφύγουν από δύσκολες καταστάσεις λέγοντας ψέματα και καλύπτοντας την αλήθεια στην... άμμο. Έτσι, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τον ακούτε να διηγείται πολυεπίπεδες ιστορίες με πολλές λεπτομέρειες. Επίσης, ένα κόλπο για να καταλάβετε αν λέει ψέματα, ρωτήστε τον κάτι. Αν σας απαντήσει «Δε θυμάμαι», τότε σας έχει πει ψέματα, γιατί ένας Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ, τίποτα!

4. Καρκίνος

Μπορεί να ξεγελά με την ευαισθησία του που τον χαρακτηρίζει, ωστόσο τα λέει και ο Καρκίνος τα ψεματάκια του και μάλιστα με ευκολία. Το ψέμα θα το ξεστομίσει κυρίως όταν νιώθει ότι πιέζεται ή όταν νιώθει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πρόκειται να μπει σε μπελάδες. Διαθέτουν μεγάλη φαντασία και γι’ αυτό μερικές φορές τους αρέσει να υπερβάλλουν. Επίσης, τα ψέματά τους προέρχονται κυρίως από την ανικανότητά τους να δουν την αληθινή εκδοχή των γεγονότων. Δεν λένε δηλαδή συνήθως ψέματα για να κάνουν κακό σε κάποιον, ούτε για να αποκτήσουν κάτι.

5. Ιχθύες

Τα ψαράκια δεν είναι και τόσο αθώα ή τόσο γλυκά όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Μπορεί να είναι ευαίσθητες και καλλιτεχνικές ψυχές, αλλά αν το θέλουν γίνονται στο λεπτό καρχαρίες. Είναι ένα ζώδιο που θα πει οποιοδήποτε ψέμα, προκειμένου να ξεγλιστρήσει και να πάρει αυτό που θέλει. Οι Ιχθύες ξέρουν τι ψέματα ακριβώς πρέπει να πουν, αλλά και πότε και σε ποιους, για να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης, είναι «μουλωχτό» ζώδιο που θα σου πει ψέματα με τόση ηρεμία που πείθει ακόμα και τους πιο καχύποπτους.

Πανσέληνος Ιουνίου 2019: Η επίδρασή της σε κάθε ένα ζώδιο ξεχωριστά

panselinos fraoulas

Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται αυτή την Δευτέρα 17 του μήνα και ώρα Ελλάδας 10:30πμ στο ζώδιο του Τοξότη συγκεκριμένα στην 25η μοίρα του. Με το φεγγάρι αυτό, κορυφώνονται οι εξελίξεις των οποίων η έναρξη έγινε στις 3/6 με τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους και το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας είναι στραμμένο στον τομέα των επικοινωνιών, των ταξιδιών, των σχεδίων, της εκπαίδευσης αλλά και της προσωπικής επέκτασης.

Δεν λείπει η υπερβολή και επιπολαιότητα, ενώ το έντονο παρασκήνιο που υπάρχει γύρω μας, συχνά μπορεί να προκαλέσει ακρότητες. Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο του Ιουνίου είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Οι Λέοντες και οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου μπορούν να αναμένουν θετικές εξελίξεις με αυτό το φεγγάρι!

Δες αναλυτικά τώρα τις προβλέψεις για το ζώδιο και το δεκαήμερό σου!

ΚΡΙΟΣ

Μέσα σε ένα τεταμένο κλίμα για το ζώδιο σου, όπου οι προκλήσεις στους βασικούς τομείς της ζωής σου δεν λείπουν, εσύ έχεις την ανάγκη να δραπετεύσεις από τα δύσκολα, να φιλοσοφήσεις τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο και να τολμήσεις σε νέα σχέδια. Με την Πανσέληνο που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη δεν λείπουν τα νέα σχέδια, οι νέες προτάσεις, οι γνωριμίες, οι επαφές, μέσα σε όλα αυτά όμως θα χρειαστεί πολλές φορές να κατευνάσεις την συναισθηματική εκρηκτικότητα αλλά και να δείξεις ψυχραιμία σε εξελίξεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, την καριέρα, που φαίνεται να είναι οι τομείς που σε πιέζουν αρκετά (ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου). Σπουδές, μετακινήσεις, συμφωνίες, νομικά ζητήματα και επεκτατικά σχέδια θα χρειαστεί να τα διαχειριστείς με λιγότερη παρορμητικότητα και με περισσότερη οργάνωση.

ΤΑΥΡΟΣ

Με την Πανσέληνο από το ζώδιο του Τοξότη, διεγείρονται τα πάθη σου και δεν μπορείς συνετά να διαχειριστείς τα οικονομικά αλλά και τα συναισθηματικά σου! Φουντώνει η ζήλεια, το πάθος, η επιμονή για έναν έρωτα, βγαίνουν στην φόρα ανασφάλειες ή απωθημένα του παρελθόντος, ενώ στα οικονομικά μπορεί να κάνεις υπερβολικές σπατάλες. Απόφυγε τα σκληρά λόγια και τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και θυμήσου ότι δεν είναι ιδανική εποχή για νέες επενδύσεις (συναισθηματικές ή οικονομικές).

ΔΙΔΥΜΟΣ

Η Πανσέληνος του μήνα κορυφώνει γεγονότα των οποίων η έναρξη έγινε στις 3 Ιουνίου με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε τότε στο ζώδιο σου. Οι εξελίξεις αυτές, αφορούν τον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σου, όπου σε αυτό το στάδιο καλείσαι να κάνεις ανακατατάξεις, νέα ξεκινήματα, αλλαγές, που σε γεμίζουν με ενθουσιασμό αλλά χαρακτηρίζονται από τόλμη, πρόκληση ή και ρίσκο. Θυμήσου πως παν μέτρον άριστον και αξιολόγησε τις καταστάσεις γύρω σου με περισσότερο ρεαλισμό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Στο ήδη υπάρχον τεταμένο κλίμα, νιώθεις ότι είσαι φορτωμένος με πολλές ευθύνες, πολλές υποχρεώσεις, ότι η καθημερινότητα σου θυμίζει ένα μεγάλο φορτίο, το οποίο καλείσαι να το μεταφέρεις μόνος σου και αυτό σου προκαλεί έντονο στρες! Η Πανσέληνος στον Τοξότη φέρνει ανακατατάξεις στον τομέα της εργασίας, της καθημερινότητας, του προγράμματός σου, ενώ ζητήματα που αφορούν την προσωπική σου ευεξία, την αύξηση και την διατροφή είναι φανερό ότι σε απασχολούν αλλά μπορεί να οδηγηθείς και σε υπερβολές σε αυτούς τους τομείς. Υποθέσεις που αφορούν τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, σου προκαλούν ένταση τις ημέρες αυτές (ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος του 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου) δεν λείπουν οι κόντρες, οι αντιπαραθέσεις και οι οριστικές ρήξεις. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για σένα για να αποφορτιστείς από το αρνητικό κλίμα των ημερών.

ΛΕΩΝ

Μία ερωτική Πανσέληνος έρχεται για σένα Λέοντα, αφού πραγματοποιείται στο φιλικό για σένα ζώδιο του Τοξότη, κορυφώνοντας θετικές εξελίξεις αυτό το διάστημα που αφορούν τον έρωτα, το παιδί, την δημιουργικότητα, τα ταλέντα και τις επιθυμίες σου! Διασκεδάζεις πολύ περισσότερο, έχεις τις κατακτήσεις σου, περνάς όμορφες στιγμές και είσαι αρκετά πιο δημιουργικός. Μέσα σε όλο αυτό το κύμα ευδαιμονίας, δεν λείπουν τα οικονομικά έξοδα, οι σπατάλες, αλλά και η ανάγκη σου να κάνεις τις υπερβολές σου για να ξεφύγεις από τα ψυχολογικά αδιέξοδα τις τελευταίας περιόδου. Οι πιέσεις και οι προκλήσεις στα επαγγελματικά δεν λείπουν!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Συναισθηματική ένταση και ανυπομονησία σου προκαλεί η Πανσέληνος που γίνεται στις 17 Ιουνίου στο ζώδιο του Τοξότη. Η διάθεση σου θα είναι ευμετάβλητη, ευσυγκίνητη και το γεγονός αυτό μπορεί να σε φέρει σε κόντρα με το οικογενειακό σου περιβάλλον. Κορυφώνονται σε αυτό το διάστημα εξελίξεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τις πολύ προσωπικές σου υποθέσεις. Δείξε προσοχή στην επιλογή ανθρώπων που σε συντροφεύουν και τους εμπιστεύεσαι. Απόφυγε τα ερωτικά σκάνδαλα!

ΖΥΓΟΣ

Διανύεις μία περίοδο πιέσεων, απογοητεύσεων και προκλήσεων ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο τέλος 2ου και αρχές 3ου δεκαημέρου. Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Τοξότη σε βοηθά να ξεφύγεις από τους προβληματισμούς, σου δίνει ευκαιρίες επικοινωνιών, νέων γνωριμιών, μετακινήσεων, επαφών που μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν την διέξοδο για να περάσεις καλά. Πες ναι σε νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέους ανθρώπους, μην βιάζεσαι όμως να κρίνεις καταστάσεις κα να καταλήξεις σε συμπεράσματα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη σε οδηγεί σε σπατάλες τόσο συναισθηματικές όσο και οικονομικές. Θέλεις κάτι παραπάνω από ότι ήδη έχεις, ή ξοδεύεις πολύ παραπάνω αυτό το διάστημα για να υλοποιήσεις ένα σχέδιο, μία επιθυμία ή για ζητήματα που αφορά το παιδί ή την τεκνοποίηση. Δεν λείπουν όμως και οι ανασφάλειες ή ακόμα και το αίσθημα του ανικανοποίητου! Αντιθέσεις, καβγαδάκια και λόγια σκληρά με το περιβάλλον σου θα πρέπει να τα αποφύγεις, γιατί άθελά σου μπορεί και να αδικήσεις!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο και βρίσκεσαι σε έναν αναβρασμό, εξελίξεων που αφορούν εσένα, τις σχέσεις σου, την πορεία σου, το μέλλον σου! Βιάζεσαι να τα προλάβεις όλα, βρίσκεσαι σε συναισθηματική ένταση, δεν παύει όμως να είναι έκδηλη και η επιπολαιότητα που σε παρασύρει σε λάθη και σε βιασύνες. Η αισθηματική σου ζωή είναι στα φόρτε της ενώ τα ερωτικά διλήμματα δεν λείπουν! Προσοχή στην οικονομική διαχείριση!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Πανσέληνο του μήνα είσαι πιο εσωστρεφής, κλείνεσαι στον εαυτό σου, σε πιάνει η μοναχικότητά σου ενώ η διαίσθησή σου, σου κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για κάποιες προσωπικές σου υποθέσεις. Με αυτό το φεγγάρι είναι πολύ πιθανό να βρεθείς σε αντιπαράθεση με το περιβάλλον σου και τους ανθρώπους που συνδέεσαι στενά ενώ θα γίνουν και κάποιες αποκαλύψεις που θα σε απογοητεύσουν. Μυστικά, λάθη, πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια και προκαλούν έντονο ψυχολογικό αναβρασμό!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι αρκετά κοινωνική και σε προδιαθέτει για δικτύωση! Προσκλήσεις, προτάσεις, επαφές και γνωριμίες σου προσφέρουν χαμόγελα, ενώ βρίσκεσαι στο κυνήγι των προσωπικών σου προσδοκιών και απολαμβάνεις με υπερβολή την κάθε στιγμή. Προσοχή ωστόσο στις υπερβολές που μπορεί να σε οδηγήσουν σε οικονομικές αστάθειες, απόφυγε τους οικονομικούς συνεταιρισμούς ενώ δείξε ψυχραιμία στις εργασιακές πιέσεις!

ΙΧΘΥΣ

Με όραμα, στόχους και ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και προόδου είσαι αυτή την περίοδο φίλε μου Ιχθύ! Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο του Τοξότη, φέρνει την κορύφωση εξελίξεων και αλλαγών που κατά κύριο λόγο αφορούν τα επαγγελματικά και τους στόχους που έχεις θέσει για το μέλλον σου! Οι ερωτικές ίντριγκες και οι ζήλειες δεν λείπουν ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σου! Προσοχή στις πλάνες και στους λάθος χειρισμούς που μπορεί να σε μπερδέψουν αν έχεις γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σου!

Δύσκολο αστρολογικά ίσως είναι το Πάσχα για τρία ζώδια

zodia

Κάπως δύσκολο αναμένεται να είναι αστρολογικά το Πάσχα για τρία ζώδια με τα άστρα να μην τους φέρονται και πολύ καλά.

Ποια είναι τα ζώδια που είναι περίεργα μέχρι και την Κυριακή;

Κριός
Καθυστερήσεις αλλά και μικρές αναποδιές θα προκαλέσουν γκρίνια και δεν είναι διόλου απίθανο να τσακωθείς στο τραπέζι του Πάσχα με τους δικούς σου. Ψυχραιμία και μην γκρινιάζεις , θα περάσουν οι γιορτές.

Λέων
Κάθε φορά περιμένεις πως θα κάνεις κάτι διαφορετικό, ωστόσο, δεν τα καταφέρνεις. Οι μεγάλες προσδοκίες σου για τις ημέρες του Πάσχα θα συνθλιβούν, μιας και θα συνειδητοποιήσεις ότι κάνεις τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά. Φυσικά, μην κατεβάσετε μούτρα και προς Θεού μην πεισμώσετε και κάνετε τη ζωή των γύρω σας δύσκολη.

Σκορπιός
Σκορπιέ, λένε πως είσαι ένα από τα πιο παραλαβιάρικα ζώδια, παραδέξου λοιπόν πως θες κάθε φορά να είσαι στο επίκεντρο των γύρω σου και όταν δεν γίνεται αυτό εκνευρίζεσαι. Μην ξαφνιαστείς εάν παίξει ένα τέτοιο σενάριο στο χωριό που θα πας και όλοι ασχολούνται με κάποιον άλλον εκτός από εσένα.

iefimerida

Το μυστήριο με τον αριθμό 7 «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα

7

Οι δοξασίες αναφορικά με το τι σημαίνει ο αριθμός 7, κυριάρχησαν στους περισσότερους λαούς της αρχαιότητας και ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας ερεθίζοντας το νου και του σημερινού ανθρώπου.

Ο αριθμός 7 θεωρείται ιερός και συμβολικός και κλείνει μέσα του μια δύναμη μυστηριακή. Δύσκολα κανείς μπορεί ν’ αναφέρει όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το μυστηριώδη αριθμό, καθώς θα χρειαστεί ολόκληρο βιβλίο. Ας δούμε όμως μερικές εφαρμογές του αριθμού 7:

Καταρχάς, ο αριθμός 7 έχει ξεχωριστή θέση και στην Παλαιά διαθήκη. Οι μέρες της Δημιουργίας ήταν 7, την 7η ημέρα έπλασε ο θεός τον άνθρωπο και η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι ημέρα ανάπαυσης και αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα.

Το Πάσχα διαρκούσε 7 ημέρες. Ο Νώε έβαλε στην κιβωτό 7 ζεύγη ζώων και πτηνών, ενώ ο Κατακλυσμός άρχισε 7 μέρες μετά την είσοδο του Νώε στην κιβωτό. Την 7η μέρα μετά τον Κατακλυσμό έστειλε ο Νώε το περιστέρι έξω και 7 ημέρες και 7 νύκτες ταξίδεψε το περιστέρι μέχρι να επιστρέψει στην Κιβωτό.

Ο Φαραώ ονειρεύτηκε 7 παχιές και 7 αδύνατες αγελάδες, καθώς και 7 καρποφόρα και 7 άκαρπα στάχια. Η λυχνία του Μωυσή ήταν επτάφωτη. Ο βασιλιάς Δαβίδ 7 φορές την ημέρα υμνούσε το Θεό και 7 πλεξίδες είχαν τα μαλλιά του Σαμψών, που του έδιναν τη δύναμή.

Ο αριθμός 7 χρησιμοποιείται στην Παλαιά Διαθήκη 70 φορές!

Στην εκκλησία 7 είναι τα ιερά μυστήρια: Γάμος, Βάπτιση, Χρίσμα, Ευχέλαιο, Μετάληψη, Εξομολόγηση, Ιεροσύνη. 7 είναι τα θαύματα του Χριστού κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, 7 οι κύριες αρετές (ταπεινότητα, ευσπλαχνία, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα), 7 τα θανάσιμα αμαρτήματα ((φιλαργυρία, πορνεία, γαστριμαργία, φθόνος, οργή, ακηδία).

Επίσης, 7 είναι οι ευχές που περιέχει το «Πάτερ ημών», 3 για το Θεό (αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γεννηθήτω το θέλημά σου) και 4 για τις ανάγκες του ανθρώπου (τον άρτον ημών δος, άφες τα οφειλήματα, μη εισενέγκεις εις πειρασμόν, ρύσαι από του πονηρού).

Για τους Πυθαγόρειους ο αριθμός 7 είναι «αμήτωρ», αφού δεν είναι γινόμενο παραγόντων. Ακόμη είναι το σύμβολο της τελειότητας, γιατί είναι άθροισμα του 3 και του 4, που εκφράζουν τα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, το ισόπλευρο τρίγωνο και το τετράγωνο.

Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 7 ως μυστηριώδη αριθμό και για τις γεωμετρικές του ιδιότητες, επειδή 7 σημεία δε μπορούν να δημιουργήσουν συμμετρία σε ένα κύκλο!

Οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν ακόμα τον αριθμό 7 ως εικόνα και πρότυπο της τάξης και της αρμονίας στη φύση. Ήταν ο αριθμός που περιλάμβανε δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία (σύμβολο της θείας τριάδας σε όλους τους λαούς, χριστιανικούς και παγανιστικούς), στην οποία προστίθεται το ένα ή αλλιώς η θεία μονάδα (3Χ2+1=7).

Η αρχαία Ελλάδα είχε 7 σοφούς (Θαλής, Βίας, Κλεόβουλος, Περίανδρος, Πιττακός, Σόλων και Χίλων) και η εκπαίδευση των αγοριών στην αρχαία Σπάρτη άρχιζε στα επτά τους χρόνια.

Οι ελεύθερες τέχνες στην αρχαιότητα ήταν 7 (γραμματική, ρητορική, διαλεκτική, αριθμητική, γεωμετρία, μουσική, αστρονομία) και 7 τα θαύματα του αρχαίου κόσμου (Κολοσσός Ρόδου, πυραμίδα Χέοπος, Μαυσωλείο Αλικαρνασσού, Φάρος Αλεξάνδρειας, κρεμαστοί κήποι Βαβυλώνας, Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και Ναός της Αρτέμιδας στην Έφεσο). 7 στρατηγοί εκστρατεύσανε κατά της Θήβας στους «Επτά επί Θήβαις» του Αισχύλου (Άδραστος –Πολυνείκης – Τυδέας – Αμφίαραος – Καπανέας – Ιππομέδοντας – Παρθενοπαίος) και 7 ήρωες (Ετεοκλής – Πολυφόντας – Μελάνιππος – Μεγαρέας – Ύπερος – Λασθένης – Άκτορας) υπερασπίστηκαν τις 7 πύλες της Θήβας.

Η Ρώμη χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους, όπως και η Κωνσταντινούπολη, που είχε και επτά ονόματα (Βυζάντιο, Νέα Ρώμη, Αντωνία, Θησαυρός του Ισλάμ, Διαχωριστής του Κόσμου, Ινσταμπούλ, και Κωνσταντινούπολη.), πολιορκήθηκε από τους Μωαμεθανούς 7 φορές και αλώθηκε μετά από 7 εβδομάδες από τον έβδομο Σουλτάνο των Οσμανιδών.

Τα χρώματα του φάσματος και του ουράνιου τόξου είναι7 (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, βαθυγάλαζο, βιολετί). Υπάρχουν μάλιστα βάσιμες υποψίες ότι ο Νεύτων, που μίλησε πρώτη φορά για τα χρώματα, διέκρινε έξι χρώματα και πρόσθεσε το χρώμα indigo – βαθυγάλαζο, λουλακί – για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά.

Οι προαναφερόμενες είναι μόνο ορισμένες από τις αναφορές για τον .... ιερό αριθμό 7, ο οποίος όπως φαίνεται «σημαδεύει» τη ζωή μας από την αρχαιότητα έως σήμερα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

crash

 

Πανσέληνος: Το “Ροζ Φεγγάρι” πραγματοποιείται σε μία μοίρα άσχημη και “δολοφονική”.

feggari roz

Το μήνυμα της πανσέληνου που πραγματοποιείται σήμερα στο ζώδιο του Κριού και στις 29 και 7 μοίρες του Ζυγού, μεταφέρει η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου μιλώντας στην Espresso.

Οπως εξηγεί το “Ροζ Φεγγάρι” πραγματοποιείται σε μία μοίρα άσχημη και “δολοφονική”.

“Το σπάνιο αυτό αστρολογικό φαινόμενο προκαλεί αλαζονεία και έπαρση σε εκείνους που διαθέτουν πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη. Το μήνυμα της πανσελήνου είναι ξεκάθαρο, για αυτό και πρέπει να αφουγκραστούμε, καθώς, όπως είπε και ο μεγάλος ιστορικός της αρχαιότητας Θουκυδίδης, ‘Ο λαός σώπαινε και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί’”, ανέφερε η αστρολόγος.

Σημαντικές σε όλο αυτό το αστρολογικό σκηνικό είναι και οι επιρροές που δέχεται το πλανητικό σύστημα από τον Ουρανό στον Ταύρο και οδηγούν τους πολιτικούς στον γκρεμό: «ουσιαστικά μέσα από την αλλαζονική συμπεριφορά τους θα χάσουν τελείως τον πολιτικό έλεγχο. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι ο Αλέξης Τσίπρας, Ταγιπ Ερντογάν,Εντι Ράμα, Εμμανουέλ Μακρόν. Επίσης μεγάλα θα είναι τα θέματα που θα προκληθούν από τις αναταραχές και το μεγάλο κύμα μετανάστευσης εξαιτίας του νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι Τίγρης στο κινέζικο ωροσκόπιο και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να δείξει προσοχή καθώς κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε επικίνδυνες ατραπούς (δρόμοι, μονοπάτια) που θα αλλάξουν δραματικά όλη την πορεία.

Επιβάλλεται να προσέξει την πανσέληνο αυτή που στέλνει μηνύματα ανατροπής και δημιουργεί τις λεγόμενες στηλιτικές εκλογές, μέσα από το τετράγωνο Κρόνος-Πλούτωνας, το οποίο είναι ενεργοποιημένο.

Εκπλήξεις στις δημοτικές εκλογές με το 70% των δήμων να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, ενώ θα προκύψουν πολιτικές συμμαχίες που δεν περιμέναμε. Η πανσέληνος φέρνει περιορισμό της ελευθερίας, εξέγερση, προβλήματα με τους μετανάστες και θέματα σε συγκοινωνίες και επικοινωνία. Επίσης, με τον Αρη στους Διδύμους, αυξάνονται τα ατυχήματα στη θάλασσα, τα σκάνδαλα, η εγκληματικότητα, η απάτη και το ψέμα. Θέματα στο Αιγαίο και στη Θράκη».

Η πανσέληνος θα φέρει αναταραχές στα χρηματιστήρια όλου το κόσμου ενώ θα κλονίσει την αξιοπιστία του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος. Σκοτώνει τα παλιά πολιτικά συστήματα και φέρνει την συμπαντική νομοτέλεια στη γη κυρίως σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα από τις συμπαντικές οντότητες, την αλαζονική «ύβριν» την απρόσεκτη «άτη», τη θεία δίκη της νέμεσις και την καταστροφική «τίσι».

Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και οι συμμαχίες που θα σχηματιστούν θα αλλάξουν την Ιστορία.Ο αυξημένος θρησκευτικός εξτρεμισμός στη Μέση Ανατολή και σε διάφορες χώρες του κόσμου θα οδηγήσει σε ταραχές και πολέμους, που θα αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Οι χώρες που σύμφωνα με την πολιτική αστρολόγο θα υποστούν τις μεγαλύτερες ζημιές είναι η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τσεχία και η Μεγάλη Βρετανία.

espressonews