Τρι11192019

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 18 Νοε 2019 9pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Ειδησεις Παραξενα Ελλαδα

Εντυπωσιακές εικόνες του "self cloud" πάνω από την Αττική

self cloud

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσε το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 4/11 και συνέχισε να επηρεάζει το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως τις πρώτες ώρες της Τρίτης 5/11. 

Κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου πάνω από τη Δυτική Αττική, σχηματίστηκε ένα εντυπωσιακό "shelf cloud" που καταγράφηκε από μετεωρολογικές κάμερες, επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις οποίες ακολουθούν.

Self Cloud mitropoli

Οι εικόνες, ομολογουμένως εντυπωσιακές και το σπάνιο καιρικό φαινόμενο έγινε πια... σημείο αναφοράς και συζήτησης.

 

Τα 10 κορίτσια που παρήλασαν "αλά Monty Python" στη Ν. Φιλαδέλφεια εξηγούν γιατί το έκαναν

parelasi mathitr n filadelfeia paithons

Με κείμενο-μανιφέστο που απέστειλαν στην Εφημερίδα των Συντακτών τα 10 κορίτσια που αναστάτωσαν τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με το αλά Monty Python περπάτημά τους εξηγούν τους λόγους που το έκαναν.

Στο κείμενο αναφέρουν ότι παρήλασαν σαν «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» καταγγέλοντας την «πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».

Υπογράφουν ως 10 «στρατιωτάκια» της υπο-κριτικής τέχνης και λένε ότι επέλεξαν να πάνε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας επειδή είναι «μία γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών:

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για «προβληματικά παιδιά». Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.

Δεν ήταν μαθήτριες αυτές που παρέλασαν "τρεκλίζοντας" στη Ν. Φιλαδέλφεια!

Αντιδράσεις και ποικίλα σχόλια προκαλεί βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, το οποίο δείχνει μια ομάδα κοριτσιών κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, να περνάει μπροστά από τους επισήμους με ένα "θεατρικό νούμερο".

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για μαθήτριες- παραστάτες της σημαιοφόρου- του Λυκείου της Νέας Χαλκηδόνας, κάτι που προκάλεσε οργισμένα σχόλια στα social media καθώς αρκετοί έκαναν λόγο για μια κακόγουστη παράσταση που προσβάλει την μνήμη των χιλιάδων ηρώων που άφησαν την ζωή τους στο μέτωπο στον Αγώνα κατά του Ιταλικού φασισμού και στην Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού. Μάλιστα τέθηκαν και ερωτήματα για το εάν ήταν ενήμεροι οι καθηγητές τους ή και για το πως αντέδρασαν μετά το περιστατικό.

Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται οι "πρωταγωνίστριες" της παρέλασης αλά Monty Python, δεν ήταν μαθήτριες, αλλά μέλη μιας ομάδας, με... άγνωστους σκοπούς...

Πιο αναλυτικά, δημοσιογράφος του filadelfia-xalkidona.gr, μιλώντας στην Athens Voice, εξήγησε ότι μία ομάδα με δική της σημαία παρεισέφρησε χωρίς να το καταλάβει κανείς στην αρχή της παρέλασης ανάμεσα σε δύο σχολεία. «Ήταν οργανωμένες από ό,τι φάνηκε. Όπως είδατε και εσείς δεν γέλαγε καμία. Ήταν σχεδιασμένο όλο αυτό και το σημαντικότερο δεν γνώριζε κανείς», εξήγησε και τόνισε ότι τα κορίτσια άρχισαν να περπατούν με βηματισμό που παραπέμπει στον Τζον Κλιζ και το θρυλικό σκετς των Monty Python The Ministry of Silly Walks μπροστά στους επισήμους.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει ποια ήταν τα άτομα που παρέλασαν με αυτό τον τρόπο και ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Οι άγνωστες, ε περίεργο βηματισμό που είχε εμφανή στόχο τη διακωμώδηση της παρέλασης, άρχισαν να κάνουν περίεργες κινήσεις με το σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους σαν να τρεκλίζουν, ή σαν να μιμούνται πουλιά.

Έκπληκτοι οι θεατές αλλά και οι επίσημοι για αυτή την πρωτοφανή- για μαθητική παρέλαση σε εθνική επέτειο- ενέργεια.

Στο βίντεο είναι εμφανής η έκπληξη τόσο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, όσο και του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Βούρου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: «Δυστυχώς τη μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας.

Τα άτομα αυτά φορώντας στολή παρέλασης παρεισέφρησαν από κάποιο στενό της Λεωφόρου Δεκελείας ανάμεσα στα σχολεία της πόλης που παρήλαυναν κανονικά. Η ταυτοποίηση αυτών των αξιολύπητων νεαρών κοριτσιών έχει ξεκινήσει καθώς ο Δήμος υποχρεούται να υπερασπιστεί στο ακέραιο την αξιοπρέπειά του».

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει ανοίξει συζήτηση για το εάν πρέπει να γίνονται μαθητικές παρελάσεις στις εθνικές επετείους, αν εξυπηρετούν πλέον κάποιο σκοπό, και κυρίως αν υπάρχουν εκπαιδευτικές δράσεις που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν, η να συμπληρώσουν τις μαθητικές παρελάσεις, ώστε να τιμώνται οι εθνικές επέτειοι από τους μαθητές με έναν τρόπο, ίσως, περισσότερο πρόσφορο για τους ίδιους αλλά και την ιστορική/ εθνική μνήμη του ελληνικού λαού.

Επίσης, επεισόδια - με αιχμή το μνημόνιο- είχαν στιγματίσει την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2011.

Ωστόσο, διακωμώδηση- με τέτοιο τρόπο- μαθητικής παρέλασης, καταγράφεται για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρά τους και άλλοι όχι;

ypnos kopela
Τι είναι αυτό που κάνει ορισμένους ανθρώπους να ξεχνούν τα όνειρά τους ενώ άλλους να μπορούν να φέρουν στο μυαλό τους ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια;

Λέγεται συχνά πως κανείς δεν θέλει να ακούσει τα όνειρα των άλλων – τουλάχιστον όχι εκείνα που βλέπουν στον ύπνο τους – εκτός αν πρόκειται για τον ψυχαναλυτή τους. Όλοι όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να διηγηθούμε τα δικά μας στους κοντινούς μας ανθρώπους. Είναι απολύτως λογικό:

Στη διάρκεια των ονείρων μας, τα πράγματα που λέμε ή κάνουμε πολλές φορές απέχουν πολύ από την συμπεριφορά που έχουμε στην καθημερινότητά μας, ενώ το σουρεαλιστικό σκηνικό μέσα στο οποίο εκτυλίσσονται κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Εκτός αυτού, οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμόμαστε τα περισσότερα από αυτά.

Έτσι, όταν ξυπνώντας μπορούμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας όλη την παράξενη ιστορία που μας διηγήθηκε ο εγκέφαλός μας, τείνουμε να ενθουσιαζόμαστε από το ίδιο το γεγονός! Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν να ανακαλέσουν σχεδόν όλα τα όνειρά τους και άλλοι που δεν καταφέρνουν ποτέ να τα θυμηθούν. Πού μπορεί να οφείλεται αυτή η διαφορά;

Τι συμβαίνει όταν ονειρευόμαστε

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα όνειρα λαμβάνουν χώρα στο στάδιο REM του ύπνου, το οποίο επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως όλοι μας βλέπουμε όνειρα καθημερινά – μάλιστα, αυτό ισχύει και για πολλά άλλα είδη εκτός από τον άνθρωπο. Την ώρα που ονειρευόμαστε, τα βλέφαρά μας πεταρίζουν γρήγορα, το σώμα μας παρουσιάζει αυξημένη κινητικότητα σε σχέση με την υπόλοιπη διάρκεια του ύπνου μας και η αναπνοή μας επιταχύνεται.

Ο ρόλος των ονείρων

Η σημασία των ονείρων, ωστόσο, εξακολουθεί να διχάζει την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με ορισμένους, αποτελούν μια ματιά προς το υποσυνείδητό μας και μπορούν να μας μάθουν πολλά για τον χαρακτήρα, την ψυχολογία και τα απωθημένα μας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται παρά για μία προσπάθεια του εγκεφάλου να «ξεσκαρτάρει» την πληροφορία που συλλέγει μέσα στην ημέρα, πετώντας όλα όσα κρίνει ως άχρηστα και αποθηκεύοντας τα σημαντικά στη μακροπρόθεσμη μνήμη. Με αυτή τη λογική, ενδέχεται αυτή η απόκλιση στις αναμνήσεις των ονείρων μεταξύ των ανθρώπων να οφείλεται σε γενικότερες διαφορές στον τρόπο που λειτουργεί η μνήμη τους.

Η σημασία της έντασης

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν πως άλλη μια αιτία που δεν μπορούμε να θυμηθούμε πάντα τι είδαμε στον ύπνο μας, είναι η ένταση που συχνά διακρίνει τα όνειρα. Συγκεκριμένα, πιστεύουν πως ο εγκέφαλός μας μπλοκάρει τα πιο «ζωντανά» όνειρα, για να μας προστατεύσει από τον κίνδυνο να τα μπερδέψουμε με την πραγματικότητα.

Ποια προσωπικά χαρακτηριστικά επηρεάζουν την ικανότητά μας να τα θυμόμαστε;

Φυσιολογία εγκεφάλου

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που τείνουν να θυμούνται πιο έντονα τα όνειρά τους έχουν πιο ανεπτυγμένη την περιοχή του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τις πληροφορίες και τα συναισθήματα. Η ίδια περιοχή έχει την ιδιότητα να μας βάζει σε μια κατάσταση εγρήγορσης εντός του ύπνου, όταν ενεργοποιείται την ώρα που κοιμόμαστε.

Ώρες ύπνου

Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο λιγότερο χρόνο περνάτε στη φάση REM. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά την ικανότητά σας να θυμηθείτε τα όνειρά σας.

Σημαντικά γεγονότα

Το έντονο άγχος αλλά και το μετατραυματικό στρες που προκύπτει μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία μεγάλης έντασης συχνά προκαλεί πολύ ζωντανά όνειρα ή εφιάλτες που μένουν στο νου μας και μετά τον ήχο του ξυπνητηριού.

Προβλήματα υγείας

Ο ακανόνιστος ύπνος, η υπνική άπνοια, η κατάχρηση αλκοόλ και οτιδήποτε άλλο παρεμβάλλεται στη νυχτερινή μας ξεκούραση, ενδέχεται να μας κάνει να ξυπνάμε κατά τη διάρκεια της φάσης REM με αποτέλεσμα να μπορούμε να θυμηθούμε τα πάντα με λεπτομέρειες.

Προσωπικότητα

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που συνήθως θυμούνται τα όνειρά τους είναι ονειροπόλοι, δημιουργικοί και επιδίδονται συχνά στη διαδικασία της ενδοσκόπησης. Αντιθέτως, τα πρακτικά μυαλά που εστιάζουν στα γεγονότα έχουν την τάση να ξεχνούν τα πάντα μόλις ανοίξουν τα μάτια τους.

Πότε είναι ανησυχητικό;

Γενικότερα και οι δύο καταστάσεις είναι απολύτως υγιείς και φυσιολογικές. Ωστόσο, αν η ανάμνηση των ονείρων σας σάς δημιουργεί έντονα αρνητικά συναισθήματα που σας δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν ψυχολόγο. Είναι πιθανό η αναστάτωσή σας να οφείλεται σε κάποια κατάσταση ή περιστατικό που σας έχει σημαδέψει και το οποίο προσπαθείτε να αγνοήσετε ή απλώς δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Αντίστοιχα, αν έχετε λόγους να πιστεύετε πως οι δυσκολίες στον ύπνο σας συνδέονται με κάτι παθολογικό, μιλήστε με τον οικογενειακό σας γιατρό, ο οποίος ενδέχεται να σας παραπέμψει σε κάποιο κέντρο μελέτης ύπνου

vita

Εκοψε την ανάσα: Τεράστιο κρουαζιερόπλοιο περνάει "τσίμα-τσίμα" από Ισθμό Κορίνθου

 

cruiser canal kor1

Το ρεκόρ του μεγαλύτερου πλοίου που διασχίζει τον Ισθμό της Κορίνθου κατέκτησε πριν από λίγες μέρες το κρουαζιερόπλοιο Braemar.

Οι 929 επιβάτες κρατούσαν την ανάσα τους καθώς το κρουαζιερόπλοιο πλάτους 22,5 μέτρων, περνούσε μέσα από το στενό πέρασμα του Καναλιού, πλάτους μόλις 25 μέτρων και μήκους 6,3 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την εταιρεία Fred Olsen στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, το πλοίο ζυγίζει περίπου 25 τόνους και έχει μήκος 195 μέτρα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο τα οποία ανέβασε στα social media η εταιρεία, «κόβουν την ανάσα».

«Σήμερα το Braemar έγραψε ιστορία ως το μακρύτερο πλοίο που έχει περάσει από τον Ισθμό της Κορίνθου», ανέφερε η εταιρεία.

«Αυτό είναι συναρπαστικό για τη ναυσιπλοΐα και ένα τεράστιο ορόσημο στην ιστορία 171 χρόνων της εταιρείας και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορέσαμε να το μοιραστούμε με τους φιλοξενούμενούς μας», δήλωσε ο Clare Ward, διευθυντής πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας.

«Στη Fred Olsen, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή και με τους επισκέπτες στο Braemar να βρίσκονται τόσο κοντά στις άκρες του καναλιού της Κορίνθου, ώστε να μπορούν σχεδόν να αγγίξουν τις πλευρές, γνωρίζουμε ότι αυτές οι διακοπές θα τους μείνουν αξέχαστες», πρόσθεσε

TO BINTEO

cnn

Όλυμπος: Τα μυστήρια που τυλίγουν το ιερό βουνό - κατοικία των Θεών. Γεγονότα και μαρτυρίες

Olympos half snow

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια με μια σειρά από ψηλές κορυφές που αυλακώνουν βαθιές χαράδρες, γύρω από τις οποίες εκτείνεται μια περιοχή ιδιαίτερης βιοποικιλότητας.

Όμως ο λόγος που είναι διάσημος δεν είναι η επιβλητικότητα ή η γεωλογική του σημασία, αλλά η μυθολογία, η ιστορία και οι θρύλοι που συνοδεύουν αυτόν τον τόπο.

Στην ψηλότερη κορυφή του, που ονομάζεται Μύτικας (2.918m), είναι αδύνατη η επιβίωση του ανθρώπου· έτσι σύμφωνα με τη μυθολογία οι μονοί που μπορούσαν να βρίσκονται εκεί ήταν οι θεοί.

Τα μυστήρια του Ολύμπου...

Αν ψάξεις για τον Όλυμπο θα διαβάσεις αμέτρητες ιστορίες, μύθους, γεγονότα, μαρτυρίες και εικασίες που ξεπερνούν ακόμα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εύκολα θα διαπιστώσεις πως οι θρύλοι καλύπτουν κάθε κορυφή και πλαγιά του. Από ιστορίες για νεραϊδότοπους, επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων στο «μπαλκόνι» του Δία μέχρι ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία κ.α.

Αποδείξεις δεν έχουμε να παραθέσουμε μα οι μύθοι και ιστορίες πάντα γοητεύουν. Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που πλανώνται γύρω από αυτό το ιερό βουνό...

#1. Το Στεφάνι του Δία

Λέγεται ότι κατά την ανατολή του ήλιου οι σκιές που δημιουργούνται στην κόψη του βουνού στην κορυφή Στεφάνι (3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου), απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία με εμφανή τα χαρακτηριστικά του. Η τοποθεσία που φαίνεται το πρόσωπο του Δία έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία».

#2. Οι πυραμίδες του Ολύμπου

oloympos pyramida

Σύμφωνα με την παράδοση και την εκτίμηση μελετητών οι πυραμοειδές κορυφές του Ολύμπου δεν είναι τυχαίες. Οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους, στις κορυφές τους βρίσκονται οι περιοχές Τούμπα, Αγ. Αντώνιος και Προφήτης Ηλίας αντίστοιχα.

Ένα βασικό στοιχείο για τις πυραμίδες είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους. Σύμφωνα με έρευνες την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό (οι λεγόμενες «Τρείς Βασιλείες»). Από τα τρία αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ενώ ακριβώς το ίδιο παρατηρείται στις πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. Έτσι ξεκινούν νέες ιστορίες και μύθοι, για το κατά πόσο είναι φυσικές ή τεχνητές οι πυραμίδες του Ολύμπου.

#3. U.F.O στον Όλυμπο;

Φήμες έχουν σκορπίσει για ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να κάνει την εμφάνιση του στους νομούς Πιερίας και Μαγνησίας και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων το έχουν δει εμφανίζεται με τρομερή ταχύτητα από τη θάλασσα και σε δευτερόλεπτα φτάνει στην κορφή του Ολύμπου και εξαφανίζεται από πίσω του.

Όπως είναι φυσικό οι ιστορίες και οι μύθοι για εξωγήινους και όντα μονοπωλούν τις συζητήσεις. Οι λογικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δοκιμές αεροσκάφους που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί από το στρατό.

Μιά επώνυμη μαρτυρία (15/7)

«Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Ιπποκράτειου νοσοκομείου με πάρα πολύ καλή θέα.

Την 15/7/2015 και ώρα 1.25 το βράδυ από τον εξώστη του ρετιρέ όπου διαμένω είδα εγώ και η σύζηγος μου τρείς φωτεινούς δίσκους πολύ μεγάλης διαμέτρου. Εκείνο το βράδυ είχε σύννεφα. Τα ΑΤΙΑ ήταν πάνω από τα σύννεφα.

Στην αρχή εμφανίστηκε το πρώτο και σε μερικά δεπτερόλεπτα άλλα δυο. Έμειναν για περίπου 1-3 λεπτά και έπειτα άρχισαν να κινούνται πολύ αργά προς τον Όλυμπο με σταθερή πορεία.

Φθάνοντας στον Όλυμπο εκτέλεσαν κάθοδο προς το βουνό ένα -ένα. Όλα έδειχναν πως εκτελούσαν ελιγμούς ελλιμενισμού και προσέγγισης προς την βάση τους....

Όλη αυτή η δραστηριότητα κράτησε περίπου 5-7 λεπτά...

Καθόλη την πορεία τους δεν εμφανίστηκαν ίχνη από κινητήρες η κάποιο άλλου είδους προωθητικού συστήματος.. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εντοπίστηκαν απο τα ραντάρ του Χορτιάτη....

Σας αναφέρω το γεγονός για να διευκολύνω την έρευνα σας.

Με εκτίμηση

Κ.Σ. -Ναυπηγός Μηχανολόγος».

#4. Η Εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Πολλοί είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επιστήμονες, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως στην περιοχή που βρίσκεται η Εκκλησία του προφήτη Ηλία στον Όλυμπο, υπάρχουν πολύ ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Οι μαρτυρίες πολλών παρευρισκόμενων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εκκλησίας, υποστηρίζουν την αίσθηση της ανατριχίλας καθώς και να σηκώνονται τα μαλλιά τους από την ισχυρή ηλεκτρική φόρτιση του χώρου.

#5. Πόρτες του Ολύμπου (Σπήλαιο Τσακαλόπετρας)

Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας.

Επίσης λέγεται ότι το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η σπηλιά έχει κινήσει το ενδιαφέρον και επιστημόνων της ΝΑSΑ ώστε να κάνουν πειράματα. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους, τα οποία σώζονται μέχρι και σήμερα.

#6. Οι Πιερίδες Μούσες

Ο μύθος των Πιερίδων μουσών, είναι πολύ γνωστός στους κατοίκους των χωριών γύρω από τα Πιέρια Όρη. Σε αυτήν την περιοχή θα ακούσεις αρκετές ιστορίες μυστήριων φαινομένων. Βοσκοί, εργάτες, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, χαρακτηρίζοντας ως Μούσες.

Στην ελληνική μυθολογία οι Πιερίδες Νύμφες ήταν οι εννέα θυγατέρες του Πιέρου και της Ευίππης, και διέμεναν στην Πιερία. Επειδή τραγουδούσαν πολύ ωραία, οι Πιερίδες θέλησαν κάποτε να συναγωνισθούν τις Μούσες και ανέβηκαν στον Ελικώνα. Οι Μούσες όμως νίκησαν στον συναγωνισμό στο τραγούδι τις Πιερίδες και για να τις τιμωρήσουν τις μεταμόρφωσαν σε κίσσες (είδος πτηνού).