Κυρ01202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΚυρ, 20 Ιαν 2019 3am

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Αυτοδιοικητικα Τοπικη Αυτοδιοικηση Γραμματικό: Την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττικής Δούρου ζήτησαν οι κάτοικοι για τον ΧΥΤΑ. " Άλλα μας έλεγες προεκλογικά και άλλα κάνεις τώρα"

Silvercity.gr | Τοπικη Αυτοδιοικηση

Γραμματικό: Την παραίτηση της Περιφερειάρχη Αττικής Δούρου ζήτησαν οι κάτοικοι για τον ΧΥΤΑ. " Άλλα μας έλεγες προεκλογικά και άλλα κάνεις τώρα"

dourou diamart gia grammat

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής - Άλλα μας έλεγες προεκλογικά και άλλα κάνεις τώρα φώναζαν στην Περιφερειάρχη  για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Κάτοικοι κατέφθασαν στο υπουργείο Μεταφορών όπου διεξάγεται η συνεδρίαση, υψώνοντας πανό, άλλα που καλούσαν σε πορείες διαμαρτυρίας και  άλλα που καλούσαν σε παραίτηση την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αμετακίνητοι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μεταφοράς «έστω και μιας σακούλας σκουπιδιών στην περιοχή τους». Μάλιστα, απευθυνόμενοι στην Περιφερειάρχη Αττικής, τής θύμισαν την εποχή που εξέφραζε την ίδια αγωνία μαζί τους και την κάλεσαν να αγωνιστεί κατά της κατασκευής του έργου που προωθεί η ίδια σήμερα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Δημήτρης Λινός, σε επιστολή απαριθμούσε τις δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων αλλά και στο περιβάλλον της περιοχής της Ανατολικής Αττικής από το ενδεχόμενο της λειτουργίας των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Απορριμμάτων στο Γραμματικό Αττικής ζητώντας από την κ.Δούρου να κάνει την ανατροπή: αντί για τους επιβαρυντικούς για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ΧΥΤΥ προτείνει τη δημιουργία ενός μοναδικού Διεθνούς Πνευματικού Ιδρύματος, που να σηματοδοτήσει την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και τη χώρα.

Ο κ. Λινός με την επιστολή του έθετε επί τάπητος το μείζον αυτό θέμα ώστε να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής.

newsnowi